Česká pošta, s.p.

#2678Doručování pošty

21.03.2014, před 11 lety

Kamila Vidličková

Dobrý den chtěla bych podat stížnost na naší poštu která je Ostrava-Dubina.Několikrát jsem měla ve schránce oznámenku o doručení dopisu nebo balíku a přitom jsem doma!Řešila jsem to i s vedoucí na poště ale marně je vše stejné.Dnes 21.3.2014 mi měla doručovatelka doručit důchod.Vždy jsem doma beru jej přes rok ani jednou nebyl problém s doručením.Ale dnes nepřišla.Volala jsem na poštu a tam mi řekli že zvonila 3 a nebyla jsem doma.Což není pravdou když jsem věděla že mi dnes důchod donese.Vymlouvala se doručovatelka na to že v době kdy udajně na mě zvonila houkali hasiči a asi jsem se dívala z okna a neslyšela jí zvonit.Což není pravda.Prej si mám udělat učet nebo chodit pro důchod na poštu!Neskutečné!Ochota doručovatelů balíku.Když mají balík zazvoní a když se jim řekne at jdou na horu kde jezdí výtah jsou sprostí a neochotní,to jsem také řešila s vedoucí pošty marně!Je to hrozné chování!Nemohu moc chodit sem po operaci kolena a chodit na poštu je pro mě problém!Sem doma celé dny a výmluvy že zvoní jsou lživé.Zvonky fungují a schránka i zvonky jsou označené!Co mám dělat?Děkuji za odpověd

Zlepšení a vyřešení problému které nemám s touto poštou jen já!

22.4.2014 15:05, před 11 lety

V těchto případech, kdy doručovatelka nezazvoní a pouze vhodí lístek s oznámením o uložení zásilky je problematické prokázat, že skutečně neplnila a nepokusila se dozvonit.
Obecně má povinnost poskytnout službu dle sjednaných podmínek. Pokud se tak neděje, má zákazník právo na slevu, případně na náhradu škody, která byla porušením povinnosti způsobena.

8.6.2014 13:46, před 11 lety

Bohužel Česká pošta, s.p. na výzvy k reakci na podané stížnosti nereagoval. Vzhledem k tomu, že služba mimosoudního řešení sporů je založena na principu dobrovolnosti, nelze stížnost v rámci služby VašeStížnosti.cz úspěšně vyřešit.
Spotřebitel by se musel svých nároků domáhat přímo vůči Česká pošta, s.p., prostřednictvím soudního řízení nebo u Českého telekomunikačního úřadu.

8.6.2014 13:47, před 11 lety

Kamila Vidličková