Servis Applemix mi zničil telefon. Neopatrným, neodborným zásahem zasáhli do mého iPhonu 7 128GB a přetrhli hlavní tlačítko na telefonu, které je nevyměnitelné, poté to svedli na poštu, stím že vyskočil plíšek který drží dva šrouby.. :P Tuto informaci mi potvrdili další tři nezávislé a autorizované servisy kam jsem takto poškozený telefon zavezl posoudit kvůli dalším úkonům. Dále mi z telefonu odcizili dva šrouby a jeden vyměnili za neoriginální, nedali tam ani těsnění. Celá oprava trvala asi 2 měsíce. Nyní nekomunikují, včetně vedoucího prodejny a pana jednatele. Ozvali se mi další lidé kterým telefon také poškodili a reklamaci neuznali. Nedali mi poprvé ani fakturu, musel jsem si vyžádat, starý displej mi poslali z úplně jiného telefonu a nefunkční, přitom můj displej obsahoval tři lehké praskliny. Celá věc se už řeší. Nikomu kdo má svoje zařízení rád tento servis nedoporučuju!
iPhone 7 128GB roztržení flex homebuttonu- neopravitelnost
Proplacení faktury za nový telefon.
Aby veřejnost věděla jak se k telefonům chovají, a jak jednají, toto není první telefon co zničili.
Podnikatel ze zákona odpovídá za škodu na převzaté věci, která je předmětem jeho závazku (oprava elektroniky), a to i v případě, že by škodu nezavinil. Není rozhodné, jak ke škodě došlo, jestli někdo porušil povinnost nebo ne, zda se tak stalo při vlastním plnění závazku nebo při přepravě či skladování věci.
Náhrada škody se uplatňuje vždy u podnikatele, který věc k opravě převzal, nejlépe prokazatelnou písemnou formou. Škodu je povinen odpovědný podnikatel uhradit v penězích, jen pokud o to poškozený požádá. Jinak se škoda nahrazuje uvedením do původního stavu (opravou). Při určení výše škody na převzaté věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení funkce věci účelně vynaložit.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.
Na základě žádosti společnosti stížnost znovu otevíráme, aby měla společnost možnost doplnit své vyjádření.
mrzí nás, že i přes veškeré snahy řešit situaci, není možná rozumná komunikace, o kterou jsme se pokoušeli. Tvrzení, že nekomunikujeme, není pravdivé. Pokud si zákazník přeje, můžeme e-mailovou komunikaci zaslat znovu k pročtení.
Mobilní telefon přišel v balíčku s průvodním dopisem, ve kterém nás zákazník informoval o škodě, kterou utrpělo mobilní zařízení v důsledku pádu. Rovněž dopis obsahoval informaci, že kromě viditelně rozbitého zevnějšku žádné další poruchy nemá. Tato informace mohla být sice pravdivá v době odeslání zařízení, avšak ne v době doručení zásilky k nám. Při takto masivním poškození mohly odcházet jednotlivé komponenty postupně a později.
Mobilní zařízení, v tomto případě iPhone 7, prošlo diagnostikou, kde bylo zjištěno rozsáhlé poškození. Hned, jak bylo zřejmé, co všechno je se zařízením v nepořádku, jsme kontaktovali zákazníka s tím, jak dlouho bude probíhat oprava a o jejím postupu. Zákazník si vyžádal mobilní telefon ještě dříve, než byl kompletně opravený. Mobilní telefon jsme tedy zaslali zpět zákazníkovi s tím, že po dovolené, kvůli které si zařízení vyžádal, opravu dokončíme. Z časových důvodů byl použit jiný homebutton, jenž měl být vyměněn hned, jak jej zákazník zašle zpět k opravě.
K dokončení opravy zatím nedošlo, stále čekáme, až nám zákazník zašle mobilní telefon nebo se domluvíme na jiném postupu. Návrhy řešení jsme zákazníkovi již posílali, zde ještě jednou pro rekapitulaci:
1) na zařízení opravíme homebutton a funkci Touch ID, která ještě nějaký čas zabere a bude třeba ji zaplatit,
2) nebo je možnost uvést telefon do původního stavu a vrátit zákazníkovi peníze za výměnu předního panelu a sklíčka zadní kamery.
Situaci jsme se pokoušeli opakovaně řešit, zákazník však nekomunikuje. Pokud by zákazník změnil názor, rádi celou situaci vyřešíme.