V srpnu jsem si koupil v A3 tenisky, bohužel za 14 dní se objevila vada,, a to roztřepení boků, postupně i na jazyku. Dali jsme to ihned reklamovat, chtěli jsme vrátit peníze, po měsíci se ozvali, že reklamace je uznaná - výměna zboží, tak jsme dostali opět ty stejné boty, prý minulé byly vadný kus, boty jsem si dal na sebe jednou a hned opět stejný problém, zase to začalo dělat. Co tedy dá máme dělat? Je možné odstoupit od smlouvy aby mi vrátili peníze? Tyto stejné boty potřetí opravdu nechci, a nechci čekat zase měsíc na reklamaci,
Děkuji
Gál
REEBOK FZGJZ21w88186
chceme vrátit peníze !!!!!!!!!!
V případě nesplněné jakosti při převzetí má kupující právo na dodání nové věci, příp. jen její součásti, není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné. Pokud není možné věc či její část vyměnit (jedná se například o vadu celé této typové řady bot), může kupující odstoupit od smlouvy. Jiná je situace, pokud lze vadu bez zbytečného odkladu odstranit opravou a požadavek na novou věc by byl nepřiměřený, pak má kupující právo na opravu. Právo na slevu náleží kupujícímu vždy, pokud neuplatní jiné právo. Nároky z vadného plnění jsou v zákoně hierarchicky uspořádány.
Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel se může tedy také obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://www.coi.cz/informace-o-adr/).