O2 Czech Republic a.s.

#26906Možnost uzavřít smlouvu na dobu trvání smlouvy korespondující se smlouvou na mobilu

17 dnů 1 hodina

09.10.2018, před 6 lety

Jitka Krejbichová

Zdá se mi nemorální, že nemohu uzavřít smlouvu na dobu, kterou z jistých důvodů potřebuji já.

Krejbichová Jitka 485321171

Požaduji aby smlouva na pevnou linku internetu i smlouva na mobilní služby, končila 21.8.2019

26.10.2018 14:54, před 6 lety

Obsah smluvního závazku, tedy i délka jeho trvání, je vždy výsledkem dohody smluvních stran. Zpravidla prodávající přichází s nabídkou smlouvy, kterou prodávající buď akceptuje, či nikoliv. Pokud ne, záleží na vůli poskytovatele služby, zda je ochoten nabídku upravit, neexistuje však právní předpis, který by poskytovateli ukládal povinnost uzavřít smlouvu na dobu, kterou požaduje spotřebitel. Je však v zájmu poskytovatele, aby svým klientům nabízel služby, které jim vyhovují.

Vzhledem k tomu, že stížnost neobsahuje vynutitelný právní nárok spotřebitelky, jsme nuceni ji uzavřít.