vím, že tato stížnost je podaná příliš pozdě a už asi nedořešitelná. Jde o to, že můj přítel si do výše uvedené firmy, která už ovšem neexistuje, dal do opravy minitelevizor Casio TV-1800C. Kvůli komplikacím však firma televizor nikdy neopravila (prý nedostupné náhr. díly, které nešlo ani vyrobit) a TELEVIZOR NIKDY NEVRÁTILA (abychom se se s ním mohli obrátit jinam). Opakovaně jsem do firmy volala, ale různě se vykrucovali, později jsem to už nechala být. Zůstal nám pouze doklad "Potvrzení o převzetí přístroje do opravy-příjemka" s datem 22.10.2002. Firma mezitím přestala existovat...
Zajímalo by mě, co dělat v takovém případě, když opravna není schopná přístroj opravit a nechce ho ani vrátit.
Děkuji a zdravím, Alice Bělíčková, Brno
oprava TV
informace, jak příště v takovém případě postupovat
Tento živnostník ukončil činnost v režimu živnostenského zákona 13.8.2012. Vzhledem k tomu, že se jednalo o podnikající fyzickou osobu, lze své nároky vůči obchodníkovi uplatňovat i nadále po zániku živnostenského oprávnění.
Z živnostenského rejstříku lze vyčíst pouze následující údaj o adrese: Antonína Macka 1641/5, Brno - Královo Pole.
V obdobných případech je možné se vydání věci domáhat z titulu vlastnického práva. Vzhledem k datu podání stížnosti jsme se stížnost rozhodli uzavřít.