dobrý den,reklamovala jsem triko Adidas v prodejně A3 sport Praha Avion shopping Park, reklamace byla uznaná, vrátili mi peníze. Požadovala jsem od nich proplacení nákladů na dopravu osobním vozem z místa bydliště do prodejny. Prodavačky vůbec nevědily, že mají něco takového platit. Sepsala jsem písemnou žádost a nechala ji v prodejně. Ozvali se mi z reklamačního odd. v Plzni - centrála firmy, že mi nic neuhradí. Porušují OZ . Podávám podnět ke kontrole činnosti prodejny, kontrolu reklamčního řádu a vyplacení cestovních nákladů na podání reklamace a vyzvednutí reklamace - tj. 4x cesta. děkuji
NEPROPLACENÍ JÍZDNÉHO NA VYŘÍZENÍ REKLAMACE A ZADÁNÍ REKLAMACE
ÚHRADA NÁKLADŮ NA DOPRAVU 4X JÍZDENKA MHD 4X 32,- kČ.
Pokud byla vada prodávajícím uznána a reklamace je oprávněná, má spotřebitelka právo na náhradu nákladů účelně vynaložených při uplatnění práva z vadného plnění. Toto právo musí uplatnit nejpozději jeden měsíc po uplynutí lhůty, ve které je nutné vytknout vadu (tedy v době dvaceti pěti měsíců od převzetí zboží). Za účelně vynaložené náklady spojené s reklamací se považují náklady nutné k přepravě zboží k reklamaci. Musí se však jednat o účelně vynaložené náklady, což znamená, že se zpravidla proplácí do výše nejlevnější varianta dopravy. Jinými slovy, pokud bylo možné dovézt zboží k reklamaci jak osobním vozem, tak i např. městskou dopravou, má spotřebitelka nárok na proplacení levnější varianty cesty, tedy pravděpodobně cenu městské dopravy.
Vzor žádosti o náhradu nákladů lze vyhledat prostřednictvím odkazu:
Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou prostřednictvím naší služby, má spotřebitelka možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.