Dne 2.6 2018 jsem v Kolínské pobočce AAA Auto zakoupil vůz Kia Ceed.Po domluvě s prodejcem jsme se dohodli, že na automobil nelze udělat slevu, ale že mi dodají sadu zimních pneu s disky.V předávacím protokolu to mám zaznamenáno boužel bez uvedení konkrétního data dodání.Po několika urgencích a návštevách pobočky kde jsem byl ubezpečen že kola budou dodána za 14 dní jindy za týden,pak že už jsou na cestě další(Týden) stále nemám pneu+disky dodnes a vzhledem k tomu že je za chvilku nutno přezutí na zímní sadu a neni vůbec ochota ze strany autobazaru něco řešit nezbýva mi než to řešit tímto způsobem.
Kia Ceed RZ: 6C25186
Dodání 4x zimních pneu s disky
Pokud by prodávající vůbec neměl v úmyslu dodat nabízené zboží a nabídka měla sloužit pouze k přesvědčení zákazníka, aby učinil koupi vozidla, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou.
Vábivou reklamou se rozumí situace, kdy prodávající nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny.
V takovém případě by bylo třeba jednání obchodníka nechat posoudit krajským živnostenským úřadem, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně uložit ve správním řízení pokutu.
Vážený pane Schmidte,
mám informaci, že Vaše záležitost by měla být vyřešena. Předpokládám, že kolegové se s Vámi ohledně řešení Vaší stížnosti již spojili. Dejte pak prosím vědět, jak jste byl spokojený.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO