Centrální výběrová řízení a.s.

#27342Uzavření nevýhodné smlouvy na základě výběrového řízení

1 měsíc 5 dnů 18 hodin

24.10.2018, před 6 lety

Zdeněk Špot

Uzavřel jsem doma s pracovníkem CVŘ smlouvu na výběrové řízení levnějšího dodavatele energií. Asi po 5 měsících jsem dostal uvítací dopis od nového dodavatele energií a smlouvy s ceníkem s tím že CVŘ na základě mé plné moci uzavřel s nimi smlovy. Jak jsem zjistil po propočtu cen výsledná úspora žádná, ale ve skutečnosti ztráta asi 2 500Kč. Po tomto zjištěni jsem toto oznámil CVŘ. Napřed argumentovali že je vše v pořádku a zaslali protokol o splnění podmínek výběrového řízení. Zjistil jsem, že při výpočtu počítali u mého současného dodavatele se zdaněnými cenami které zdanili následně ještě jednou a proto jim u nového dodavatele vyšla úspora, ve skutečnosti ztráta výše uvedená. Opět jsem CVŘ tuto skutečnost sdělil a požadoval okamžité zrušení nevýhodných smluv pro neslnění garance úspory. Poté CO ze strany CVŘ
nedošlo ke slnění požadavku zaslal jsem jim emailem znovu ten samý požadavek a návrh na odstoupení od smlouvy s CVŘ. Od té doby CVŘ nekomunikuje. Mezitím nový dodavatel podal u mého současného dodavatele výpověď smluv a zahájil proces přechodu k nim. U nového dodavatele mám závazek na 3 roky a bez sankcí nemohu smluvy vypovědět. A CVŘ chybu uznalo nejedná a nekomunikuje

Okamžité zrušení smluv s nevýhodným tarifem u nového dodavatele a odstoupení od smlouvy s CVŘ pro nesplnění garance na levnější dodávky energií a následného jednání kterým mě poškozují.

25.10.2018 09:40, před 6 lety

Pro podnikatele jsou závazná i sdělení, která uváděl před uzavřením smlouvy. Pokud udával, že zajistí nižší cenu energií, nežli původní dodavatel, je tím zavázán. Pokud slíbenou cenu nedodrží není spotřebitel povinen smlouvu realizovat.

30.11.2018 10:55, před 6 lety