Endemos distribution, s.r.o.

#27351.upomínka na 3.566,-Kč

23 dnů 9 hodin

26.03.2014, před 11 lety

Jan Hudec

Tato firma si nárokuje vyplacení dlužné částky z roku 2013 pod fakturou č.2013/01 a to bez udání jakéhokoli bankovního spojení,nehledě na to,za co by se měla upomínka uhradit.A navíc není přiložen ani podpis odesílatele,tj.Bc.Jany Novotné.To vše pro mě,včetně kontaktu přes číslo 900...,znamená podvodné lákání peněz na lidech.Něco podobného jsem zažil i já,ale s firmou Enyo Insurance sro.,taktéž z Prahy.Naskýtá se otázka : vše co je podvod na lidech je z Prahy a nechoďme daleko,viz vláda a parlament.

neni známo za co chtějí uhradit upomínku,když nepředložili žádný důkaz opravňující je k úhradě upomínky...

prověřit firmu orgány činnými v trestním řízení stran podvodu,prověření ÚOOÚ stran nakládání s osobními údaji osob a jak se k nim dostali,prověřit firmu a její hospodaření orgány MF-FÚ hlavního města Prahy a v neposlední řadě i orgány ČOI na podvodné jednání v nabízení zboží či služeb za účelem vlastního zisku a poškození zákazníka;

26.3.2014 16:46, před 11 lety

Kontaktovali nás již desítky spotřebitelů, kterým byla zaslána totožná upomínka. Na upomínce není uvedeno číslo účtu, ale je zde uvedeno telefonní číslo. Na toto telefonní číslo NEVOLEJTE, jedná se o placenou linku, kde volající hradí 85 Kč za jednu minutu volání. Pravděpodobně cílem upomínky není úhrada dlužné částky, ale aby lidé volali na uvedenou placenou linku, kde dle nám dostupných informací nebudete spojeni s operátorem.
Pokud si nejste jistí svým závazkem vůči společnosti, doporučujeme společnost písemně vyzvat k poskytnutí dokumentace, na základě které platbu žádá. Pokud nebude dodána, neplaťte ani požadovanou částku.
Doporučujeme obrátit se na nejbližší policii nebo státní zastupitelství a podat na společnost trestní oznámení.

18.4.2014 21:56, před 11 lety

Společnost Endemos distribution, s.r.o., byla o podaných stížnostech i jejich počtu informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.

Dle nám dostupných informací byly podány desítky trestních oznámení, které jsou doposud v řešení Policie ČR. V případě, že jste ještě oznámení nepodali, doporučujeme se k těmto trestním oznámením připojit.

V rámci řešení zaslané upomínky vyzývající k hovorům na placenou linku došlo ze strany Českého telekomunikačního úřadu k blokaci telefonního čísla. Pokud jste na uvedené telefonní číslo ještě před blokací volali, lze kontaktovat operátora, aby splatnost faktury odložil do doby, než bude znám výsledek vyšetřování ze strany Policie ČR.

V případě potřeby je možné podat podnět Českému telekomunikačnímu úřadu, aby uložil operátorům povinnost zadržet platbu, než se případ vyšetří (pokud se tak již nestalo). Následně by měla být platba za volání na placenou linku zadržena dle § 35 odst. 4 zákona o elektronických komunikacích.

18.4.2014 21:56, před 11 lety

Jan Hudec