dne 11.12.2013 jsem si u této společnosti objednal boty
Objednávka č: 904979
Slazenger • Idol Laced Mens Trainers • 7 • 1ks
v ceně 840Kč + poštovné a balné 120Kč, célkem tedy 960Kč.
Tyto mi došly 20.12.2013 dobírkou, kterou jsem uhradil. Od této kupní smlouvy jsem odstoupil dne 23.12.2013 a zmíněné boty jsem odeslal zpět na jejich adresu. Do dnešního dne mi nevrátili zaplacenou finanční částku, přesto že jsem je k tomu několikrát telefonicky vyzýval. Do telefonu mi několikrát potvrdili, že jim sice zmíněné boty došly zpět, a vždy slíbili že peníze pošlou. 6.3.2014 jsem jim odeslal Předžalobní výzvu. Ta se mi 25.3.2014 vrátila, protože si ji společnost nepřevzala.
Objednávka č: 904979; boty Slazenger • Idol Laced Mens Trainers • velikost č.:7 • 1ks
Od společnosti očekávám neprodlené vrácení částky 840Kč + poštovné a balné prodávajícího 120Kč, celkem tedy 960Kč. Číslo účtu, na které mají tuto částku poslat jsem uvedl v odstoupení od smlouvy.
V případě, že je dle § 53 odst. 7 občanského zákoníku od smlouvy ve lhůtě 14 dnů odstoupeno, je prodejce povinný vrátit dle § 53 odst. 10 občanského zákoníku všechny uhrazené finanční částky do 30 dnů.
Bohužel společnost na výzvy k reakci na podané stížnosti nereagovala. Vzhledem k tomu, že pro možnost řešení sporu prostřednictvím mimosoudního řešení sporů je třeba spolupráce obou smluvních stran, bude stížnost uzavřena. Nadále by bylo nutné domáhat se vůči společnosti právních nároků soudní cestou, případně podáním trestního oznámení.