HP TRONIC, s.r.o. (dříve DATART INTERNATIONAL,a.s.)

#274504 měsíční reklamace 4x opravované myčky Candy

29 dnů 23 hodin

30.10.2018, před 6 lety

Marie Matt

Vážení,
již od července 2018 - tedy 4 mesíce!!!!, řeším s p.Růžičkou, ze zákaznického oddělení, navrácení peněz za myčku Candy - č.dokladu 16000450172, která byla již 4x rozbitá. Ten mě nechal přes 2 měsíce čekat s rozbitou myčkou, než se vyjádřil k dalšímu postupu. Rozbitou myčku jsem musela řádně zabalit a připravit pro odvoz. Je to z vaší strany jenom buzerace a výsměch vůči zákazníkovi. Můžete mi prosím sdělit, kde je problém? Myčku již dávno odvezli, peníze na konto mi však žádné dosud nepřišly. Jsem samoživitelka a musela jsem si koupit jinou myčku. Chápete, že je to pro mě velká finanční zátěž? Jednání p. Růžičky vůči zákazníkovi mě odrazuje být nadále nakloněna společnosti Datart!
Zdravím
M.Matt

4 měsíční reklamace 4x opravované myčky Candy

Navrácení peněz

30.10.2018 10:14, před 6 lety

Není-li možné věc řádně užívat pro opakovaný výskyt vady po opravě nebo pro větší počet vad, má spotřebitel dle § 2169 odst. 2 občanského zákoníku právo od smlouvy odstoupit. Dle ustálené judikatury se za opakovaný výskyt vady považuje výskyt téže vady po jejích alespoň dvou předchozích opravách (dvě předchozí uznané reklamace). Za větší počet vad se považuje výskyt alespoň tří vad na věci, přičemž každá z nich brání řádnému užívání věci.

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena nejpozději ve lhůtě 30 dní, pokud se spotřebitelka s prodávajícím nedohodne na lhůtě delší.

29.11.2018 09:10, před 6 lety