Dle SMS z 30.10.2018 mi bylo sděleno, že balíček (40793633000) bude doručován mezi 11.00 až 13.00. Nic se neděje v 13.15 volám řidiči, ten mi sdělil, že mi volal na číslo 601 200 583 (toto číslo neznám, nevím kde se vzalo)a z tohoto důvodu v uvedené době balíček nedoručil - očividně, ale PPL mé (správné)číslo měla, když mi posílala SMS.
Nechal jsem si balíček raději na depu V Jeseníku. Doufejme, že tam zítra bude.
Je to už v mém případě podruhé co PPL takto zmatkuje, opravdu nemám čas, abych volné chvíle trávil čekáním na údajné doručení.
Vrácení poplatku za údajné doručení, protože doručeno nebylo dle informací.
Co se týká nesplnění povinnosti dodat řádně dle zasílatelské smlouvy v deklarovaném termínu, bylo by nutné namítnout skutečnost, že se zasílatel nepokusil zásilku dodat a tím porušil povinnost ze smlouvy, kterou má uzavřenou s odesílatelem, který by mohl vadné poskytnutí služby reklamovat.
Za včasné doručení ve vztahu mezi prodávajícím a spotřebitelem odpovídá prodávající, protože povinnost dodat je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Vzhledem k tomu, že zasílatelskou smlouvu uzavíral prodávající (odesílatel zboží), ten je také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.