Dobry den ,
17.10.2018 mi byla odebrana z uctu platba 2247,- .
Be2 jsem zaplatila 159, - na zkouzku v srpnu , seznamka Be2 mi nevyhovovala tak jsem uz dale nepouzivala na emaily nereagovala Vse jsem hned mazala ani necetla . Z uctu jsem zjistila pri strzeni platby ze pokracuje . Poslala jsem na jejich adresu ihned vypoved se vsemi udaji ktere spolecnost vyzaduje a to k 22.10.2018. To to mi odpovedeli
Obdrželi jsme Vaši výpověď, ačkoli nová platba je již v procesu zpracování. Jakmile bude platba dokončena, datum pro ukončení platnosti členství bude 11/01/2019 . Pokud bude platba opožděna, pak Vaše členství bude taktéž prodlouženo, abyste mohl/a užívat Prémiového členství po celou předplacenou dobu. V případě problému s platbou Vás budeme kontaktovat.
be2 zákaznický servis
Kartu a muj ucet pro jejich strhavani penez jsem zablokovala a upozornila je na to ze dalsi platba uz neprobehne a zas mi prisla dalsi odpoved
děkujeme za Vaši zprávu.
Rádi bychom Vás upozornili, že obchodní vztahy uzavřené online jsou považovány za právoplatné a právně vázány a všechny platební závazky musí být splněny. Žádáme Vás o dodržení a uskutečnění platby v řádném čase. V opačném případě může dojít k navýšení dalších nákladů, které jsou spojeny s nedodržením řádného termínu a prodlení platby. Po platbě bude Vaše Prémiové členství aktivováno na zbytek zaplaceného období a případ bude z naší stany uzavřen.
____________________
Co muzu prosim Vas dal delat ?
Dekuji P. Haftsteinova
Okamzite ukonceni
Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelem a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitele o ceně nebo způsobu jejího určení za jedno zúčtovací období, kterým je vždy jeden měsíc, pokud je tato cena neměnná. Společnost má dále povinnost informovat spotřebitele o době trvání závazku a podmínky ukončení závazku. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala. Zda podaná informace byla dostačující, se posoudí nejen vzhledem k jejímu obsahu, ale i ke způsobu jejího vyjádření. Pokud společnost spotřebitele o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohl by spotřebitel namítat neplatnost smlouvy, neboť byl uveden společností v omyl.
Ujednání o automatickém prodlužování smlouvy v situaci, kdy je uvedeno pouze v obchodních podmínkách, by bylo nutné vyhodnotit jako tzv. překvapivé ujednání dle § 1753 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a to také ve světle stanoviska občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu ČR ze dne 11. 12. 2013 se sp. zn. Cpjn 200/2013.
Pokud bylo mezi stranami sjednáno poskytování služeb v rámci placeného členství, mohla být sjednána i jejich automatická prolongace. Se sjednáním služby mohl spotřebitel souhlasit i s prováděním opětovné platby. Tyto skutečnosti je třeba si ověřit. Pokud budou naplněny, doporučujeme spotřebiteli smlouvu v souladu s obchodními podmínkami prokazatelně vypovědět. Smazání profilu není výpovědí. Tím se jen zbavuje spotřebitel možnosti využívat zaplacené služby.
Žádat vrácení již zaplacených částek za minulá období by bylo možné pouze v případě, pokud by osoba, která uzavřela smlouvu, prokázala, že nebyla o automatickém prodloužení smlouvy informována, a že nebyla seznámena s cenou poskytované služby.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska. Evropské spotřebitelské centrum rovněž k problematice zpracovalo přehlednou příručku, kterou je možné nalézt zde: https://evropskyspotrebitel.cz/novinky/citite-se-podvedeni-seznamkou/.
ID: 178358534, 165452396
Dobrý den.
Vzhledem na data plateb a poskytnuté informace, zdá se, že se referujete na dvě různé Vami předplacené služby a to Academic Singles a be2.
Mějte prosím na paměti, že jste souhlasila s Všeobecnými obchodními podmínkami služeb be2 a Academic Singles (VOP), kterých součástí jsou také informace související s prodloužením Vašeho Prémiového členství, zakoupeného k datu: 11/09/2018 (be2) a 17/09/2018 (Academic Singles). Prolongace je uvedená i na platební stránce, v rámci které jste si své členství zvolila a uhradila a také na potvrzení o realizaci úhrady, které Vám bylo odeslané prostřednictvím emailové komunikace ihned po realizaci platby.
Prémiové členství je prodloužené v případě, že jej klient včas a řádně nevypoví. Výpověď Prémiového členství je přitom potřebné uskutečnit nejpozději 4 dny před datem vypršení uhrazeného období (t.j. 4 dny před jeho prodloužením).
Jelikož nebyla přijata včasná a řádná vypověď Vašeho Prémiového členství, bylo toto – v souladu s VOP – prodloužené.
Pokud došlo z naší strany k omylu a Výpověď jste nám v stanovené výpovědní lhůtě zaslala (prostřednictvím FAX-u, dopisu či přílohy emailu), přepošlete nám prosím svůj výpovědní email s potřebnou přílohou, kopii potvrzení o odeslání FAX-u či potvrzení Pošty o odeslání Výpovědi formou dopisu,
Prodlužování Vašeho Prémiového členství na Academic Singles bylo již zrušené.
Vaše Prémiové členství je platné do 17/01/2019, po uvedeném datu nebude prodloužené. Žádné další platby neproběhnou.
Dle našich informací Vás již v uvedené záležitosti ohledem prodloužení be2 Prémiového členství kontaktovalo Zákaznické centrum be2, v případě nejasností, prosím, pokračujte v komunikaci se Zákazníckým centrem be2:
Děkujeme.
Jedna se o clenstvi Be 2 a odpoved na mou vypoved .
děkujeme za Vaši zprávu.
____________________
e-mail: zakaznickyservis@be2.cz
be2 S.à.r.l. 13 rue du Commerce, L-1351 Luxembourg
Commercial Register , B 123206
Managing Director: Laetitia Pateau
Stížnost přeřazujeme na společnost, která tak má možnost reagovat na vyjádření spotřebitelky.
Dobrý den.
Dle našich informací Vás již v uvedené záležitosti ohledem prodloužení be2 Prémiového členství kontaktovalo Zákaznické centrum be2, v případě nejasností, prosím, pokračujte v komunikaci se Zákazníckým centrem be2.
Vzhledem k tomu, že jste včas a řádně nevypověděla Vaše členství, Vaše původně zakoupené členství bylo prodloužené.
Můžeme Vás však ujistit, že z naší strany už členství nebude opětovně prodloužené po zaplacení již probíhajícího období, takže žádné dodatečné náklady související s členstvím, kromě již otevřené pohledávky, nevzniknou.
Další informace ohledem pohledávky/ dluhu Vám můžeme poskytnout na:
zakaznickyservis@be2.cz
děkujeme Vám za pochopení.
Děkujeme.
Tak ze spolecnost Be2 mi 20.9. 2018 strhla z uctu 2247,- Kc . Pak mi dale 19.10. 2018z uctu strhla dalsich 2247,- Kc ale k 10.10.2018 mi uctujete dluznou castku 2247,- +poplatek za sprodleni 280,- . Za jake obdobi a na jake obdobi jsem se nedozvedela za co si penize Be 2 sdtrhla hned dav mesice za sebou a jeste mi mezi platbami vznikl dluh. Uz s Vami nehodlam dale komunikovat a pripojuji se k hromadne zalobe a pote budu jednat a delat to co mi urci soud .
Jestliže společnost tvrdí, že má vůči ní spotřebitelka dluh, má prokázat, na základě čeho dluh vznikl. Jestliže společnost není schopna řádně prokázat právní základ dluhu ani v této situaci, těžko jej bude prokazovat např. v soudním řízení. V případě neoprávněně účtované platby může spotřebitelka u své banky uplatnit reklamaci provedé karetní transkace (tzv. chargeback). Z časového průběhu případu totiž plyne, že došlo pouze k jednomu automatickému prodloužení členství o tři měsíce (byť i samo automatické prodložení je sporné). Dvojnásobné stržení částky za prodloužení a požadování ještě další tak nedává příliš smysl.
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vývoj reagovat.
Dobrý den.
Dle našich informací Vás již v uvedené záležitosti kontaktovalo Zákaznické centrum be2, v případě nejasností, prosím, pokračujte v komunikaci se Zákazníckým centrem be2.
Děkujeme.
To je stale dokola jedno a to same , kontaktovalo me zakaznicke centrum be2. jen upominkou ze jsem dluznikem . Pritom dluznikem nejsem .
Dne 10.9 2018 jsem Vam zaplatila 149,- Kc ma zkouzku a to na jeden mesic .
Vy Vase spolecnost si ale uz po desti dnech a to 20.9.2018 odebrala z meho uctu 2247,- Kce .
To neni jeden zkusebni mesic .
K 10.10.2018 mi Vase spolecnost vykazujete dluh 2247,- Kc plus 280,- Kc za zprodleni , za 3 mesicni clenstvi .
19.10. jste mi opet odebrali 2247,- .
K 22.10. jsem Vam postou na dodejku odeslala mou vypoved a nevidim ve sledu datumu k Vam zadny dluh .
Zaplatila jsem Vam celkem behem dvou a pul mesice 4643,- .
Podle datumu jste nedodrzeli mesicni platby na zkousku .
Reklamuji u Vas celou zaplacenou castku poruseni VOP a pozaduji celou a to 4643,- Kc zpet na muj ucet .
S pozdravem Pavla Haftsteinova
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitelky reagovat.
Dobrý den.
Všimněte si, prosím, že ne všechny platby, které uvádíte jsou za služby be2, jelikož jste si zakoupila členství na více různých sezmnamkách.
Zákaznícké centrum Vám taky pomůže objasnit, které platby byly za služby be2. V případě potřeby jim můžete zaslat podrobné informace o platbách (potvrzení o realizaci úhrady s uvedením data platby, uhrazené sumy a jména majitele účtu, z kterého byla platba realizovaná).
Vsechny platby si odebrala sama be2
Spotřebitelka zaslala následující doplnění stížnosti:
pod IP-adresou: 89.103.54.138
20.5.2018 jsem zaplatila 149,- seznamce be2 na zkouzku .
20.6.2018 si sama Be2 odebrala 2247,-
20.9.2018 si sama Be2 odebrala 2247,-
11.9.2018 opet poplatek Be2 149,- tj. druhe clenstvi
nevim snad moje nepozornost nemuzu se dopatrat jak se to mohlo stat.
k 11.10. 2018 mi spolecnost Be2 vykazuje dluh 2247,- plus 280, za zprodleni
za me druhe clenstvi
17.09. Zaplaceno Academic S. 149,-
17.10. Odebrano Be2 2247,-
Ukoncene clenstvi k 17.01.2019
22.10. 2018 zaslana vypoved postou prevzana spolecnosti Be2 29.10. vypoved akceptuji k 11.1.2019 to znamena k druhemu clenstvi .
Je mozne druhe clenstvi zalozene 11.9.2018 stornovat a to i s dluhem , a akceptovat mou vypoved k20.12.2018, vyprseni u prvniho clenstvi od 20.5.2018
Nevidim duvod proc by ac netusim proc to tak je mit dubel clenstvi u Be2.
Dekuji za pomoc
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na doplnění stížnosti reagovat.
Dobrý den.
K platbám za be2: jak jsme objasnili, ne všechny platby, které uvádíte jsou za služby be2, jelikož jste si zakoupila členství na více různých seznamkách.
Platba za be2 je jenom jedna a to 149 Kč dne 11/09/2018. 11/10/2018 již nebylo možné stáhnout pravidelní členský poplatek, ke kterému jste se zavázala. Členství nebylo rádně a včas vypovězeno.
V případě nejasností, prosím, pokračujte v komunikaci se Zákazníckým centrem be2 (nebo Academic Singles, Singles50).