zakoupil jsem u společnosti SERVATECH s.r.o.MT Blackview BV6000s. Telefon jsem 3.10 reklamoval, protože se odlepuje displej a přestla mi reagovat horní polovina, když telefon zapnu displej se sám otáčí, přibližuje a dělá si co chce. Reklamaci mi zamítli z důvodů:MT má mechanicky poškozený displey vlivem možného pádu, tlakem, nadměrným teplem a okolnostmi neslučující se s
konstrukcí telefonu.Mluvil jsem s technikem a neuměl mi vysvětli co je velký tlak nebo nadměrné teplo. Nikdy mi nespadl. Telefom je nabízený jako outdoorový odolný. Má 25 měsíců záruku. Na http://www.servatech.cz/mobilni-telefony/547-blackview-bv6000-cerny-outdoorovy-ip68-3glte-zaruka-25-mesicu-a-servis-6931548304418.html je propagační video kde s ním hází o zeď, ze tří metrové výšky na zem a přejíždí ho autem. Nabídli mi opravu za 1600kč kterou jsem odmítl protože chyba není na mé straně. K telefonu jsem si zakoupil u stejného prodejce i originál tvrzené sklo.
Obrátil jsem se na ČOI ale napsali mi že se mám obrátit na soud.
Blackview 6000s černý, 2/16GB, LTE, 4500mAh, odolný IP68
Chtěl bych telefon, opravit, vyměnit nebo vrátit peníze.
Pokud bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.