podáváme tímto :
REKLAMACI NA POBYTOVÝ ZÁJEZD REZ.Č.128223459
zakoupený u vaší CK prostřednictvím Invia a.s.
15.-29.10.2018, Egypt, Hurghada, hotel Cesar Hawaii Palace.
1) uvedený pozvolný vstup do moře - denně byla navážena 1m vysoká vrstva štěrku, směsi bláta a písku, do které se nohy zabořily, špinila vodu a velice obtížně se zdolávala.
Pozvolný vstup znamenal, že nebyla možnost si zaplavat, šnorchlovat, 1km chůze ve vodě - dále jsme byli ohrožování kajtaři. Místo rekreace u moře – špinavé brouzdaliště!!!!
Info CK: Caesar Palace se nachází u vlastní písčité pláže s fascinujícím panoramatickým výhledem na křišťálově průzračné Rudé moře
2) požadovali jsme po delegátovi hned 1.den výměnu hotelu do stejné či nižší kategorie, bylo nám nabídnuto pouze za 8dolarů/os./noc. Dále nám byl nabídnut 1 výlet za šnorchlováním, pokud nepodáme reklamační protokol, který je rovněž přílohou tohoto emailu.
Ze zákona nebyl poskytnut bezplatný nárok na výměnu.
3) nápoje podávány v tenkých past.kelímcích – káva nešla ani držet , otrhané osušky
– neodpovídá 4hvězd.hotelu
4) CK neinformovala o probíhající výstavbě nových bazénů, zídek,záhonů a ubytovacích bungalovů podél celého areálu
– neustálý hluk a prach od aut a různých pracovních nástrojů v těsné blízkosti lehátek na pláži z několika stran
- projíždění dělníků s kolečky, dokonce nám lehátka od slunečníku odtáhli kvůli projetí nákladního vozu
5) hotel plný místních dětmi, takže jsme v dobré víře chtěli stejně trávit čas jen u moře, ale nebyl klid ani tam
6) přístup k pláži přes staveniště – místy životu nebezpečný přes elektrické přípojky s obnaženými dráty na zemi – viz. foto příloze
7) ve středu 17.10. zaměstnanci stavby svrhli do jámy pro bazény dva berany, které chtěli před námi dokonce podřezávat. Zastavili se,když jsem začala křičet, ale dle zápachu, který pak celý týden odtud vycházel, bylo zřejmé, že tak stejně učinili později.
• 8) inzerované sportovní aktivity zdarma – byl požadován poplatek
• stolní tenis (zdarma 12.00–16.00, pouze na 1 hod/pokoj/den)
• kulečník (zdarma 12.00–16.00, pouze na 1 hod/pokoj/den)
Tento zájezd vůbec nesplnil naše očekávání dle inzerce CK a po 15ti dnech vytouženého odpočinku jsme přijeli na pokraji psychických i fyzických sil !!! Musela jsem si navíc vzít 2 dny volna ze zaměstnání, protože bolesti hlavy neustávaly.
ŽÁDÁME TÍMTO CK EXIM O ZAUJETÍ STANOVISKA K NAŠÍ REKLAMACI A POŽADUJEME O FINANČNÍ KOMPENZACI VE VÝŠI 80% Z CENY ZÁJEZDU.
UPOZORŇUJI, ŽE S DALŠÍMI NESPOKOJENÝMI KLIENTY, KTEŘÍ PODÁVALI JIŽ NA MÍSTĚ STÍŽNOSTI, JSME V KONTAKTU A JSME ODHODLÁNI PODAT HROMADNOU ŽALOBU A ŘEŠIT VŠE PROSTŘEDNICTVÍM MÉDIÍ.
PŘÍLOHOU EMAILU JE POUZE NĚKOLIK FOTOGRAFIÍ, ALE MÁM K DOKUMENTACI I VIDEA ZACHYCUJÍCÍ HLUK A PRACH A VEŠKERÉ PROBÍHAJÍCÍ STAVEBNÍ PRÁCE.
S pozdravem Mgr. Jana Boučková a Viktor Duda
Kontakt: 774 833 245
POBYTOVÝ ZÁJEZD REZ.Č.128223459 zakoupený u CK EXIM TOUS a.s.prostřednictvím Invia a.s. 15.-29.10.2018, Egypt, Hurghada, hotel Cesar Hawaii Palace.
FINANČNÍ KOMPENZACe VE VÝŠI 80% Z CENY ZÁJEZDU.
Na úvod si dovolíme spotřebitelku informovat, že se obrátila na službu VašeStížnosti.cz, která zprostředkovává dosažení dohody mezi spotřebiteli a podnikateli ve sporech, které by jinak hrozily eskalací, až třeba do podoby soudní pře. Se samotnou reklamaci se musí spotřebitelka obrátit přímo na cestovní kancelář, která je uvedena ve smlouvě.
Měl-li zájezd vady a vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Vyskytnou-li se po odjezdu podstatné vady zájezdu, nabídne pořadatel bez dodatečných nákladů pro zákazníka vhodné náhradní řešení, pokud možno stejné nebo vyšší jakosti, než jaká byla sjednána ve smlouvě, aby zájezd mohl pokračovat. Je-li navrhované náhradní řešení nižší jakosti, než jakou určuje smlouva, poskytne pořadatel zákazníkovi přiměřenou slevu.
Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může spotřebitel také požadovat náhradu škody na majetku a také náhradu újmy za narušení dovolené. Pořadatel odpovídá zákazníkovi za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.
Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.
Pokud pořadatel reklamaci zájezdu zamítne, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.