BENU Česká republika a.s.

#27702Nedodávané zboží

1 měsíc 13 dnů 18 hodin

07.11.2018, před 6 lety

Marek Weber

Dobrý den, mám stížnost na tuto společnost. Při koupi na webových stránkách lékárny funguje vše naprosto normálně až do té doby, kdy prodejce po koupi Vám nabídne k doplnění svého košíku několik produktů se slevou. Ale když si je objednáte , stává se (teď již 2x za sebou) , že Vám daný výrobek nepošlou s buď žádným, nebo s vysvětlením, že výrobek již nemají, i když na webových stránkách pořád mají i několik dní po koupi, a vy máte smůlu. Po komunikaci s prodejcem, že si na výrobek počkám my je napsáno, že máte smůlu, že to byl výprodej,číslo šarže, či bůhví co. Je toto správné chování, či mám možnost svého nákupu se nějak dožadovat? Nebo mám prostě smůlu, že klamou zákazníky ? Je možná informace od Vás jako odborníků ?

Možnost si koupit výrobek za akční cenu , která je nabízena

8.11.2018 09:31, před 6 lety

Nabídka uvedená společností v akčním letáku pro e-shop je nabídkou s výhradou vyčerpání zásob nebo ztráty schopnosti podnikatele plnit v souladu s § 1732 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Slevová akce tedy může být spojena s možností vyčerpání zboží ještě před jejím koncem. Kdyby reklamní leták obsahoval tuto informaci, nebylo by povinností prodávajícího mít zboží k dispozici po celou dobu slevové akce.

Kdyby ale prodávající slibované zboží vůbec neměl v úmyslu dodat a celá akce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou dle přílohy 1 písm. d) k zákonu o ochraně spotřebitele. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila svou zákonnou povinnost, může se obrátit na krajský živnostenský úřad, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně má možnost prodávajícímu uložit ve správním řízení pokutu.

21.12.2018 15:09, před 6 lety