došel mi dopis odeslaný exekuční firmou s požadavkem o zaplacení částky 91,16€. (87,27€ pohledávka + 3,88€ úroky z prodlení) Údajná splatnost je k 6.4.2018, ale vykalkulováno ke dni 1.10.2018.
O členství jsem nikdy nestál a nejsem si vědom žádné takové registrace, tudíž nehodlám částku platit. O takové seznamce jsem nikdy neslyšel, natož abych se registroval.
Googlil jsem si be2, takže tyhle praktiky již zmiňované firmy mi jsou známé.
Kontroloval jsem výpis z účtu,který používám jako osobní, nenašel jsem žadnou platbu. K druhému bankovnímu účtu nemám prozatím přístup.
Nelíbí se mi už jen to, že v zápatí dopisu je bankovní spojení u vymahačské společnosti u Komerční banky a v dopise, který mě žádá o zaplacení na jejich účet nebo jejího klienta a s dvojtečkou, která má tady ty dvě možnosti rozvinout jsou tři účty a není u nich napsáno, zda je to účet klienta či exekutorské společnosti. Celý dopis na mě působí nekonktrétním a ošizujícím dojmem.
vymahačská firma : Intrum czech, s.r.o. Prosecká 851/64 190 00 Praha 9
Rád bych, tudíž, požádal společnost o kopii o platbě s údaji, abych věděl, zda nebyla zneužita má platební karta, či něco jiného.
Zároveň bych požadoval tuhle firmu o nějaké závěrečné vyjádření, že ukončuje jednání se mnou a že vše je v pořádku, abych si mohl udělat screenshoty v případě komunikace s policií nebo právníkem z mé iniciativy (ideální by byl písemný dopis).
V případě potřeby dopíši nějakou "žádost".
Děkuji.
identifikace u klienta CZ-2018-04-06-171292885-BE2-DN.
Pokud společnost žádá zaplacení peněžních prostředků, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Je proto vhodné společnost vyzvat, aby prokázala, že peněžní prostředky požaduje oprávněně (i takovou výzvu je možné užít jako důkazní prostředek při případném soudním sporu). Nebude-li na toto společnost reagovat, jde to k její tíži.
Pokud by bylo nutné se svých práv domáhat soudní cestou, je na místě využít služeb advokáta. Seznam advokátů je ale možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/advokati nebo na webových stránkách České advokátní komory.
Má-li spotřebitel zároveň důvodné podezření, že byl spáchán trestný čin, může podat trestní oznámení a informovat o tom Policii ČR, jejímž úkolem je podaná trestní oznámení vyhodnotit, shromáždit důkazy a stanovit další postup. Je také na místě úřady požádat, aby informovaly oznamovatele, jak bylo s jeho oznámením naloženo.
ID: 171292885
Dobrý den.
Vzhledem k tomu, že jste včas a řádně nevypověděl Vaše členství, Vaše původně zakoupené členství bylo prodlouženo. Vaše členství na be2 bylo registrováno dne 05/03/2018, kdy proběhla i první platba.
Naneštěstí, Vaše platba nebyla dosud přijata a z tohoto důvodu byl Váš případ posunut partnerské agentuře na vymáhání pohledávek.
Můžeme Vás však ujistit, že z naší strany už členství nebude prodlouženo, takže žádné dodatečné náklady související s členstvím, kromě aktuální otevřené pohledávky, Vám již nevzniknou.
Další komunikace bude probíhat přímo ze strany této agentury.
Adresujte prosím veškerou budoucí korespondenci přímo externí společnosti,
děkujeme Vám za pochopení.