OBI Česká republika s.r.o.

#27755Neuznaná reklamace

1 měsíc 17 dnů 14 hodin

09.11.2018, před 6 lety

Ondrashek Zátopek

Dne 17.11.2017 na pobočce v Jihlavě jsem zakoupil stropní sprchovou hlavici. 8.11.2018 jsem výrobek reklamoval s tím, že po částech hlavice byly viditelné stopy rezu. S prodejcem jsme vypsali reklamační protokol. 9.11.2018 (1 den) mi přišla SMS zpráva, že reklamace nebyla uznána z důvodu, že se jedná o plastový výrobek a plast nerezne. Když jsem volal na infolinku o způsobu vyřízení, bylo mi sděleno, že to bylo prodejcem nafoceno a posláno výrobci emailem a ten obratem odpověděl o zamítnutí reklamace. Rád bych od prodejce nechal výrobek poslat přímo výrobci na reklamaci nebo rovnou odstoupit od kupní smlouvy. Prodejce mi sdělil, že pokud nechám výrobek znovu reklamovat, způsob vyřízení bude naprosto stejný.

Stropní sprchová hlavice

Vrácení peněz

10.11.2018 14:35, před 6 lety

Uplynulo-li od zakoupení a převzetí zboží více než 6 měsíců, musel by v případě soudního sporu spotřebitel prokázat, že zboží bylo vadné při převzetí. Pokud tedy bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

27.12.2018 10:03, před 6 lety