Tesco Stores ČR a.s.

#27892Nevhodné chování ochranky a manažerky prodejny

1 měsíc 12 dnů 2 hodiny

15.11.2018, před 6 lety

Lucie Jasanská

V prodejně Tesco v Ústí nad Orlicí po zaplacení nákupu který činil necelé dva tisíce ke mě přistoupil pán od ochranky a chtěl po mě účtenku od nákupu a vidět obsah mé kabelky.Když jsem odmítla,odvedl mě do malé místnosti bez oken,dorazila i paní která se mi nepředstavila,předpokládám manažerka prodejny???Oba se dožadovali abych ukázala obsah kabelky kde jsem měla nákup protože jinou tašku jsem neměla,nákup byl ve velké kabelce.Bylo to velice nepříjemné už jenom proto že na mě všichni lidé okolo pokladen zírali jako na nějakou zlodějku.Z vyděšení jsem v tu chvíli vysypala vše z kabelky.Omluvili se mi,ale z jejich nepříjemných výrazů bylo vidět že jsou snad naštvaný že jsem tam nic neukradla.HROZNÝ PŘÍSTUP A CHOVÁNÍ.

Zlepšení přístupu k zákazníkům

15.11.2018 10:34, před 6 lety

Ochranka může v případě podezření z krádeže zadržet podezřelé osoby. Bez jejich svolení jim nemůže prohledávat osobní věci ani jim kontrolovat osobní doklady. K tomu má pravomoc až případně přivolaná policie.

Pokud člen ochranky překročil svou pravomoc, je na místě podat trestní oznámení Policii ČR.

27.12.2018 12:27, před 6 lety