Partex Global GmbH

#27912Nevyřízení reklamace do 30 dnů

1 měsíc 12 dnů 17 hodin

15.11.2018, před 6 lety

Daniel Markalaus

Dne 13.10.2018 dorazil prodejci na reklamaci náhradní díl na auto. Jednalo se o uchycení dveří, po montáži se ukázal díl jako vadný, byl demontován a zaslán na reklamaci, kam dorazil 13.10.2018.

Dnes, po uplynutí 30 denní lhůty k vyřízení reklamace jsem kontaktoval prodejce kvůli odstoupení od kupní smlouvy kvůli nevyřízení reklamace řádne a včas.

Prodejce mi odpověděl:

To není obyčejná reklamace,to je případ se zárukou.
Podle zákonu je 90 dní na vyřízení záruky.
Náhradní díl dorazil na naš sklad 13.10.2018
Poslali jsme náhradní díly výrobce na kontrolu,čekáme na rozhodnutí.
Děkujeme že jste vybrali naš internet obchod.
Přeji hezký zbytek dne!

Na další dotazy odpovídá stejně, odmítá uznat chybu a nezná české zákony. Prosím jak nyní postupovat? Děkuji

Vrácení kupní částky, částky za montáž, demontáž, proplacení poštovného.

16.11.2018 08:51, před 6 lety

Vzhledem k tomu, že se společnost zaměřuje na české spotřebitele, uplatní se v daném případě český právní řád.

Prodávající je podle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele povinen reklamaci včetně odstranění vady vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne jejího uplatnění, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Spotřebitel může v takovém případě od smlouvy odstoupit, případně setrvat na uplatněném nároku nebo požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny.

Pokud by však kupující nakoupil zboží v rámci své podnikatelské činnosti a uvedl při nákupu své IČ, pak se na právní vztah neužijí předpisy na ochranu spotřebitele. Délku vyřízení reklamace upravuje právě zákon o ochraně spotřebitele. Pokud by tedy zboží bylo zakoupeno k podnikatelským účelům, žádná lhůta zákonem pro vyřízení reklamace stanovena není. Mělo by se však jednat o lhůtu přiměřenou anebo může být lhůta stanovena v obchodních podmínkách prodejce.

Jelikož je prodávající zahraniční subjekt sídlící v Německu, má spotřebitel možnost obrátit se na Evropské spotřebitelské centrum, které bezplatně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiných členských států EU, Norska a Islandu. Více informací o Evropském spotřebitelském centru je možné vyhledat na webových stránkách https://evropskyspotrebitel.cz/.

19.11.2018 11:53, před 6 lety

Sspolečnost nám ke stížnosti zaslala následující vyjádření:

"My jsme německy internet obchod,obchodujeme na 26 zemí včetně České republiky.
Nabízíme našim zákazníkům náhradní díly pro auta.
My jsme jenom prodejce,odpovědnost ohledně kvality a záruky,se vztahuje na výrobce náhradních dílů,který dávají na to dva roky záruky.
Pan Markalaus Daniel.
23.08.2018 Objednal na našem internetovém obchode V30-2293 VAICO Uchyceni dveri.
2018-09-15 Dostali jsme stížnost ohledně reklamace.
Ale,nebyla to obyčejná reklamace,jednalo se o případ se zárukou.
2018-10-13 jsme dostali náhradní díl zpět,na nás sklad v Berlíně.
2018-10-31 všichni doklady ohledně záruky,včetně náhradnícho dílů jsme poslali výrobce na kontrolu.
Postupujeme podle zákonů pro Evropskou unii,které jsou uvedeny u nás na webu.
Automobilovedily24
Autodoc.
Autodoc Service:
AGB

Děkujeme že jste zvolili naš internet obchod.
Přeji hezký zbytek dne!"

Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, který tak má možnost reagovat.

26.11.2018 18:17, před 6 lety

Daniel Markalaus

Stále mi prodejce odmítá vrátit peníze jak mám ze zákona nárok. Podniká na českém trhu, webové stránky má v českém jazyce, tudíž předpokládám, že se na něj vztahují české zákony ohledně 30 dnů na vyřízení reklamace?

28.12.2018 13:50, před 6 lety