Poslala jsem na reklamaci sluchátka typ ST15 a v reklamačním protokolu bylo napsáno, že sluchátka byla opravena v reklamační lhůtě. Poté jsem si všimla, že mi byla poslána jiná sluchátka nižší kvality. Vnímám to jako nedorozumění, v horším případě podvod. Tel.linka permanentně nedostupná.
reklamovala jsem sluchátka ST 15, byla mi vrácena jiná sluchátka zn P47, rekl.č. 18RZ00577
chci zaslat původní sluchátka a zpět peníze za poštovné. Celou situaci jsem popsala na info@balentes.cz, čekám na vyjádření. monika.lorencova78@gmail.com
Při uplatnění reklamace může spotřebitelka žádat odstranění vady opravou věci nebo dodáním nové věci stejného druhu. Je-li to však vzhledem k povaze vady neúměrné, zejména lze-li vadu odstranit bez zbytečného odkladu, má spotřebitelka právo pouze na bezplatné odstranění vady. Není-li možné vadu odstranit ani jedním z výše uvedených způsobů, může spotřebitelka odstoupit od smlouvy dle § 2169 odst. 1 občanského zákoníku. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena nejpozději ve lhůtě 30 dní, pokud se spotřebitelka s prodávajícím nedohodne na lhůtě delší.
Byla-li reklamace bez souhlasu spotřebitele vyřízena dodáním věci jiného druhu, nebyla reklamace vyřízena řádně. Spotřebitel by měl v takovém případě trvat na řádném vyřízení reklamace. Pokud již uplynula 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele).
Bude-li prodávající trvat na zamítavém stanovisku, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.