BILLA, spol. s r. o.

#28005Klamavá reklama

1 měsíc 8 dnů 13 hodin

19.11.2018, před 6 lety

Alexandra Sedlecká

v sobotu dopoledne 17.11.2018 jsem nakupovala ve Vaší prodejně v Praze -Jinonicích. Zaujala mě akce na bílé jogurty Klasik, které měly po slevě stát 8,90,-Kč. Po jejich nakoupení jsem ale na účtence zjistila, že jogurty stojí stále 10,90 (cena před slevou). Při reklamaci u paní pokladní tato konstatovala fakt, že sice mají na prodejně poutače a cenovky s cenou po slevě, avšak v pokladním systému nemají ceny správné a tudíž mi jogurty nemohou prodat za nižší inzerovanou cenu. Paní pokladní mi ochotně nabídla, že mi vrátí peníze po vrácení zboží. To jsem odmítla (přece jen se jedná
o pár korun). Vadí mi ale princip a nerada bych, aby se situace opakovala. Dle mého názoru se totiž jedná o klamavou reklamu.

Děkuji a jsem s pozdravem
Alexandra Sedlecká

P.S. mám i konkrétní fotografie cenovky a účtenky pro ověření

Jogurt bílý Klasik, kelímek 150 g,

Nechci si jenom postěžovat, jenom nemám ráda, když ze mne někdo dělá hlupáka. Řešení tedy ponechám pouze na Vás.

20.11.2018 07:02, před 6 lety

Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého konání a je právem spotřebitelky dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.

Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitelku o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitelka může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Spotřebitelka, která je přesvědčena, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.

28.12.2018 10:39, před 6 lety