be2 S.a.r.l.

#28006Neoprávněné stržení peněz z mého účtu

19.11.2018, před 6 lety

Marie Harantová

Poplatek kartou za roční členství měl být účtován ve výši 99,- Kč , ale dle výpisu je karetní blokace ve výši 7.752,-Kč. Včera 18.11. Jsem podlehla vábivé reklamě a klikla na nabídku seznamky Academics singles, záhy pobregistraci jsem nabyla dojmu, že se jedná o nekorektní službu a obratem jsem na uvedený e-mail zaslala žádost o zrušení členství a jeho automatické prolongace. Dosud bez reakce. Prosím o Vaše vyjádření jak věc dále řešit. Děkuji za pomoc.

Roční členství na seznamce

Vrácení stržené částky, coby neoprávněné platby a zruseni profilu a clenstvi na seznamce.

19.11.2018 22:52, před 6 lety

Spotřebitelka může odstoupit od smlouvy o poskytování služeb, pokud ještě nedošlo k jejich splnění. Započala-li společnost s plněním služeb na základě výslovné žádosti spotřebitelky před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy, uhradí spotřebitelka společnosti pouze poměrnou část sjednané ceny za plnění poskytnuté do okamžiku odstoupení. Je-li sjednaná cena nepřiměřeně vysoká, uhradí spotřebitelka společnosti poměrnou část ceny odpovídající tržní hodnotě poskytovaného plnění.

Pokud spotřebitelka odstoupení od smlouvy ve stanovené 14 denní lhůtě zaslala prokazatelnou formou například prostřednictvím společností uváděné emailové adresy: zakaznickyservis@be2.cz či faxu, popřípadě se pokoušela zaslat, ale z důvodů na straně podnikatele jí to nebylo umožněno, stačí přeposlat společnosti znovu tento email, popřípadě fax, a tím prokázat snahu o včasné a řádné odstoupení od smlouvy v souladu s Všeobecnými obchodními podmínkami společnosti. Zkracuje-li společnost spotřebitelku na jejích právech, k takovému jednání se nepřihlíží a jde to k tíži společnosti.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebitelce, aby se v případě nevyřešení situace prostřednictvím našeho portálu, obrátila na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska. Evropské spotřebitelské centrum rovněž k problematice zpracovalo přehlednou příručku, kterou je možné nalézt zde: https://evropskyspotrebitel.cz/novinky/citite-se-podvedeni-seznamkou/.

20.11.2018 09:40, před 6 lety

prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese michal.hlavacek@be2.com,

děkujeme Vám.

20.12.2018 08:32, před 6 lety

21.12.2018 07:47, před 6 lety

Marie Harantová

Dobrý den, postupovala jsem podke doporučení, e-mailem jsem zaslala výpověď (odstoupení) a to ma e-mailovou adresu jak pana Michala Hlaváčka, tak o na adresu uvedenou v kontaktech na webových stránkách, pana Hlaváčka jsem pak znovu kontaktovala, dle jeho výše uvedeného přání přímo na jeho adrese, avšak dodnes nepřišla žádná odpověď. Neoprávněně strženiu platbu jsem reklamovala u sve banky, zatim vec neni doresena.
M.H.

21.12.2018 08:00, před 6 lety

Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.

1.2.2019 10:26, před 6 lety