Dne 20.7.2012 jsem uzavřel pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla s výše uvedenou pojišťovnou s doplňkovým pojištěním živelních nebezpečí. Dne 9.8.2013 mně toto pojištěné vozidlo poškodily kroupy a jelikož se na tuto událost vztahovalo pojištění snažil jsem se škodní událost nahlásit pojišťovně Slavia. Pracovnice pobočky ve Vsetíně mne odmítla s tím, že hlášení škod není v její kompetenci, na písemné oznámení nikdo nereagoval, na maily taktéž ne. Telefon centra péče o klienty byl nekontaktní. Nakonec se mně podařilo událost nahlásit až po několika měsících. Prohlídka vozidla byla provedena 28.11.2013. Vozidlo bylo poté opraveno v servisu a podklady odeslány pojišťovně. Do dnešního dne se však pojišťovna neozvala i přes urgence škoda nebyla uhrazena. Dne 19.3.2014 jsem telefonicky hovořil z pracovnicí centra péče o klienty, která mně sdělila, že moje pojistná událost je již v archivu - tedy uzavřena bez náhrady.
Z uvedené situace jsem nabyl dojmu, že pojišťovna pouze vybírá peníze od klientů, ale v případě že má něco vyplatit ze svých závazků, hraje "mrtvého brouka". Žádám pouze, aby pojišťovna zapatila škodu na vozidle neboť se k tomu zavázala pojistnou smlouvou.
Společnost je povinná plnit dle podmínek stanovených smlouvou. Pokud společnost nevyřešila pojistnou událost v daném termínu a se zákazníkem nekomunikuje, doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Zároveň doporučujeme obrátit se na Českou národní banku, která je v rámci pojišťoven dozorovým orgánem.
Společnost Slavia pojišťovna a.s. byla o podané stížnosti informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. V takovém případě doporučujeme spotřebiteli právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.