Trötzmüller Jiří

#2829Neuznání reklamace

7 měsíců 20 dnů 11 hodin

06.04.2014, před 11 lety

Jaromír Špánek

U prodejce jsem reklamoval baterrii do notebooku. Reklamaci neuznal s odůvodněním:

reklamovaná baterie, zakoupená v našem internetovém obchodě dne
6.6.2012, má za sebou již několik stovek nabíjecích cyklů a opotřebením
tedy došla na konec své životnosti. Na ztrátu kapacity, způsobenou
přirozeným opotřebením se záruka nevztahuje (viz. naše obchodní
podmínky) a baterii tedy nelze reklamovat.

Jako našemu stálému zákazníkovi Vám nabízím možnost zakoupení nové
baterie s 10% slevou. Novou baterii si můžete vybrat zde:
Do poznámky k objednávce napište "Sleva 10%" a my pak upravíme cenu
zboží. Děkuji

Ing. Jiří Trötzmüller
TRX-baterie.cz

S tímto zdůvodněním nesouhlasím, jelikož baterie tohoto typu musí vydržet cca 1000 nabíjecích cyklů.

baterie HSTNN-IB44

Výměna za novou baterii nebo vrácení peněz.

6.5.2014 16:32, před 11 lety

Je pravdou, že baterie je zbožím, na které se vztahuje záruka 24 měsíců. Zároveň ale se jedná o zboží, u kterého se jeho opotřebením snižuje kapacita. Snížení kapacity nelze reklamovat, pokud je úměrné užívání výrobku. V tomto případě by bylo nutné, aby kupující prokázal vadu na výrobku, např. posouzením jiným odborníkem.

13.5.2014 16:18, před 11 lety

baterie byla reklamována pro ztrátu kapacity po 21 měsících provozu a cca 300 nabíjecích cyklech. Trváme tedy na tom, že opotřebení baterie je úměrné jejímu užívání. Zákazníkovi bylo doporučeno, aby si nechal baterii posoudit soudním znalcem a s výsledkem nás seznámil.

Ing. Jiří Trötzmüller
TRX-baterie.cz

13.5.2014 16:43, před 11 lety

V tomto případě doporučujeme spotřebiteli vyhledat vhodného odborníka - například na stránkách www.justice.cz, který by výrobek posoudil a případně prokázal jeho závadnost.

30.7.2014 11:14, před 10 lety

Stížnost uzavíráme pro dlouhodobou nereakci spotřebitele.