není uveden

#28299Nedodání zaplaceného zboží

1 hodina 47 minut

28.11.2018, před 6 lety

Adriana Kopecká

Na webových stránkách www.lacuketa.cz jsem si našla zboží, objednala, 28. 10. kartou zaplatila. Nepřišla mi žádná potvrzující zpráva na uvedený email, ani zboží. Asi po týdnu jsem kontaktovala přes formulář prodávajícího, nereagoval.
Nejsem zběhlá v nákupu na e-shopu, dnes vím, že na stránkách nejsou uvedena identifikační údaje, a proto je vysoká pravděpodobnost podvodu.
Vzhledem k tomu, že není uvedena adresa, tel. číslo, nevím, koho dále kontaktovat.

dámské polobotky, cena cca 1250 Kč

Nahlásit webovou adresu www.lacuketa.cz jako nedůvěryhodnou, ba podvodnou, aby se s touto informací mohli seznámit další případní "nakupující".
Pokud mám šanci na vrácení peněz, na výpisu mého účtu vedeného u Air banka je uvedena banka v Singapuru, pak prosím o instrukce, jak o toto žádat.

28.11.2018 17:03, před 6 lety

Z uvedených internetových stránek bohužel není zřejmé, o jaký podnikatelský subjekt se jedná. Služba VašeStížnosti.cz zprostředkovává mimosoudní řešení sporů mezi konkrétními spotřebiteli a podnikateli. V daném případě bohužel nemůžeme oslovit konkrétního prodejce a jsme nuceni stížnost z tohoto důvodu uzavřít.

Dlouhodobě doporučujeme spotřebitelům důsledně prověřovat e-shopy předtím, než jejich prostřednictvím uzavřou kupní smlouvu - více zde: https://www.dtest.cz/clanek-5493/jak-spravne-vybrat-e-shop

Pro úplnost dodáváme, že platil-li spotřebitel při nákupu přes internet platební kartou a obchodník nedodá objednané zboží, může spotřebitel využít bankovní nástroj zvaný chargeback. S jeho pomocí lze za určitých podmínek získat peníze zpět. V případě problému by měl spotřebitel co nejdříve kontaktovat svou banku s žádostí o provedení zpětné platby. Žádost je vhodné podpořit relevantními dokumenty, například kopií komunikace s obchodníkem atd.