ABOUT YOU SE & Co. KG

#28320Zrušení zboží, nevrácení peněz

1 den 11 hodin

29.11.2018, před 6 lety

Barbora Červenková

Objednávala jsem z eshopu ABOUT YOU ( www.aboutyou.cz ) zboží v hodnotě 2163Kč. Napsali mi, že mají k dispozici pouze jedno triko za 770Kč (které stále nemám doma).

,,Bohužel v našem skladu došlo k nepředvídatelným skladovým změnám, kvůli nimž Vámi požadované zboží není k dispozici.Z Vašeho účtu bude odečtena částka pouze za jeden produkt, který je aktuálně skladem."

Platila jsem přes PayU. Částku 2163Kč mám z mého bankovního účtu pryč. Mám dokonce z banky potvrzení o provedené platbě. ABOUT YOU mi tvrdí, že peníze jsou pouze v blokaci a že bude částka uvolněna a vrácena mi zpět.

,,Z Vašeho účtu bude odečtena částka pouze za jeden produkt, který je aktuálně skladem.Peníze, pro ostatní položky byste měla mít "jen" v blokaci, která se uvolní za několik dnů."

Ale platba není v blokaci, můžu doložit papír o potvrzení o provedené platbě z banky. Ten jsem jim taky ofocený poslala. Bez zpětné reakce na něj.

Prosím Vás, jak si můžu vymoct ty peníze zpět? 1393Kč není pro mě pár drobných.

Chci získat své peníze zpět.

29.11.2018 08:03, před 6 lety

Pokud byla objednávka ohledně vybraných položek zrušena z důvodu vyčerpání zásob na skladě, má spotřebitelka právo žádat vrácení peněžních prostředků v rozsahu zrušené objednávky. Nevrátí-li společnost peněžní prostředky, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod zrušením smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Společnost je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt z Německa, doporučujeme spotřebitelce, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátila na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

30.11.2018 18:05, před 6 lety

děkujeme za podnět. Situaci ohledně vrácení peněz jsme prověřili. Bohužel se někdy stává, že se vyskytnou skladové rozdíly, především v průběhu slevových akcí, jako je Black Friday. Celá částka byla blokována. Když jsme zjistili, že zboží již není na skladě, byl 28.11. zákaznici zaslán email s potvrzením o odeslání jednoho kusu zboží. Následně druhý den 29.11. byla zbylá částka ve výši 1393 Kč za ostatní kusy odeslána zpět na účet.

Věříme, že peníze brzy přijdou. V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte kontaktovat náš zákaznický servis.

Děkujeme za projevenou důvěru a omlouváme se za vzniklé komplikace.

S pozdravem,
ABOUT YOU tým