Centrální výběrová řízení a.s.

#28361Uzavření nevýhodné smlouvy na základě výběrového řízení

1 měsíc 14 hodin

29.11.2018, před 6 lety

Jana Stachová

Ing. Z. za Společnost uzavřel 12.11.18 smlouvu na dodávku plynu se spol. X Energie,sro. Dodávka by měla být zahájena od 1.3. 19. Dle ceníku přiloženého ke smlouvě je sice souhrn.cena za kWh nižší- 1,148 Kč (od Innogy mám 1,60 Kč), ale stálý měs. plat je 92,92 Kč(nyní je 74,18 Kč), ceny jsou bez DPH. Při spotřebě 584 kWH bych tak zaplatila u nového dodavatele za rok o cca 200 Kč více. Chci tuto nevýhodnou smlouvu zrušit a zůstat u stávajícího dodavatele Innogy.
Chtěla jsem smlouvu se spol. CVŘ zrušit už v září, když jsem si uvědomila svou chybu. Nebylo to už možné, alespoň jsem jim sdělila, že dodavatele plynu měnit nechci, že vzhledem k nízké spotřebě pouze na vaření je to bezpředmětné.
Obrátila jsem se už přímo na společnost XEnergie. Ti mi sdělili, že od smlouvy odstoupit nemohu, protože ji Spol.CVŘ uzavřela v sídle spol. na základě plné moci a možnost zrušení v zákonném termínu 14 dnů tedy neplatí. Doporučili mi obrátit se jedíně na spol. CVŘ.

smlouva č.XVA50868459, odb. místo č. 27ZG200Z0146722M

Chci smlouvu uzavřenou s XEnergie, s.r.o. anulovat. Zrušit výpověď u stávajícího dodavatele a pokračovat v odběru plynu od Innogy. Splečnost CVŔ jednala na základě plné moci neoprávněně (dodávky nejsou v souhrnu platby pro mne finančně výhodnější), nebo "vítěze" VŘ chybně vyhodnotila, v každém případě je chyba na jejich straně a případná pokuta za neprovedení změny dodavatele (2000 Kč) je bezpředmětná, nic jim nechci platit!

30.11.2018 06:38, před 6 lety

Pro podnikatele jsou závazná i sdělení, která uváděl před uzavřením smlouvy. Pokud udával, že zajistí nižší cenu energií, nežli původní dodavatel, je tím zavázán. Pokud slíbenou cenu nedodrží není spotřebitel povinen smlouvu realizovat.

30.12.2018 10:48, před 6 lety