PLATFORM ENERGY s.r.o.

#28418Smlouva o Sdružených dodávkách zemního plynu č.1010088082

3 měsíce 3 dny 14 hodin

01.12.2018, před 6 lety

Vilém SEMBOL

Po příjezdu z letní dovolené jsem v dopisní schránce našel dva dopisy od společnosti Lama energy a.s. v kterých mi sděluje,že jsem dne 7.8.2018 uzavřel smlouvu o sdružených dodávkách plynu se sdělením,že na základě mé plné moci jsem se účastnil dne 2.8.2018 energetické soutěže.
Je mi 75 let a se současným dodavatelem Bohemia Energy jsem byl spokojen a proto jsem před odjezdem zafixoval smlouvu na tři roky. O žádnou další změnu dodavatele jsem nežádal,nic jsem nepodepisoval a nikomu jsem plnou moc nedal. Po písemných jednáních s Lamou energy a.s.jsem se dozvěděl, že jsem s Vaší s.r.o. měl uzavřít uvedenou smlouvu, telefonicky jí verifikovat a obchodní zástupce mi měl ponechat dokumenty. Nic z toho se však nestalo ani žádné dokumenty jsem neobdržel
Co se týče plynu tak dne 8.6.2018 mi PLYN PARTNER s.r.o.P-8,Zenklova 12, prováděl na plynové karmě běžnou opravu. Zde jsem pracovníkovi pouze podepsal zakázkový list a nic jiného.Je pravdou že asi za dva dny se telefonicky z uvedené společnosti ozvaly a
chtěli hodnocení montéra, jeho chování atd.V hovoru se však o změnu dodavatele nebo uzavření smlouvy,nejednalo.
V celé záležitosti se cítím být poškozen, moje jméno, nacionále byly někým zneužity neboť v uveděné termínu uzavření smlouvy jsem byl prokazatelně mimo své trvalé bydliště.

Smlouva č.1010088082

Zneplatnit - Zrušit smlouvu o Sdružených dodávkách zemního plynu
číslo 1010088082 a provést interní opatření vůči sjednavateli, který zneužil mého jména a tím mě poškodil.

13.12.2018 22:31, před 6 lety

Pro to, aby společnost mohla za spotřebitele uzavřít jakoukoliv smlouvu, musela by být nejprve k takovému jednání oprávněna plnou mocí, kterou ji spotřebitel poskytl. Pokud tak neučinil, nemůže společnost spotřebitele jakkoliv zavazovat. Právní jednání, které společnost za spotřebitele učiní, aniž by k tomu byla oprávněna, nemůže být pro spotřebitele závazné.

Pokud by společnost trvala na tom, že smlouvu uzavřela platně, musela by nejprve prokázat, že měla právní titul (plnou moc) k tomu, aby tak učinila.

Plnila-li společnost bez objednávky, mohlo by se jednat o agresivní obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním pravidel stanovených v zákoně o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila svou zákonnou povinnost, má možnost obrátit se s podnětem k tomuto úřadu. Více o podání na https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rady-a-informace-prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/. Spotřebitel může také žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany společnosti.

3.1.2019 16:25, před 6 lety

případ jsme prověřili.
V současnosti evidujeme podepsanou Přihlášku k energetické soutěži a Dohodu o zastupování, podepsané dne 2.8.2018. Dále evidujeme dne 3.8.2018 verifikační hovor, kde klient potvrzuje, že tyto dokumenty minulý den podepsal, dokonce sám uvádí, že to byly dva různé archy (Přihláška a Dohoda). Dále pan Sembol odpověděl na otázku, zda mu obchodní zástupce zanechal kopie dokumentů, že "jsem si je někam zastrčil". Na dotaz, zda byl pan Sembol spokojen a bylo mu vysvětleno, co podepisuje, odpověděl "zdá se".
Z výše uvedeného musíme na platnosti trvat a neevidujeme žádné pochybení na naší straně.
S pozdravem pěkného dne,
Platform Energy s.r.o.