Dne 21.2.2014 jsme obdrželi dopis o prodloužení smlouvy (produkt FIX16) na základě ústního souhlasu ze dne 17.2.2014 provedený jednatelem společnosti. S tímto nesouhlasíme, protože v té době jsme již zažádali o změnu dodavatele. Jednatel si je jistý, že souhlas neudělil. Několikrát jsme zažádali o poslech tel. hovoru, ale bohužel až po několika urgencích nám bylo sděleno, že tento souhlas padl a že si ho společnost odkontrolovala, ale nám ho NEPOŠLE.
produkt FIX16, 36 měsíců, komodita elektřina VOP od 1.1.2014
Jak se dostat k ústnímu souhlasu, na jehož základě se prodlužuje smlouva ? Zrušení ústního souhlasu
V tomto případě doporučujeme obrátit se na Energetický regulační úřad, který může rozhodnout o platnosti smlouvy a společnost bude muset záznam předložit, jinak neprokáže, že k udelení souhlasu došlo.
se společností AUTOIDEAL DUCHCOV, s.r.o. byl uzavřen dodatek ke smlouvě prostřednictvím pana Hušáka dne 17.2.2014. Pan Hušák je veden v obchodním rejstříku jako jednatel společnosti a měl tedy oprávnění takový dodatek uzavřít.
V případě požadavku ze strany Energetického regulačního úřadu bude hovor pro posouzení platnosti předložen, nicméně není důvod se domnívat, že by neměl být uzavřený dodatek neplatný, neboť splňuje všechny náležitosti.
Monika Schneiderová
Stížnost uzavřena z důvodu dlouhodobé nereakce stěžovatelky.