ČEZ, a. s.

#2846Agresivní kampaň ČEZu - neustálé vyvolávání

4 měsíce 5 dnů

08.04.2014, před 11 lety

Zbyněk Čurda

V poslední době mi pořád někdo volá jménem ČEZ. O víkendu i ve všední dny.Pokaždé někdo jiný. Nabízí elektřinu. Údajně jsem v databázi ČEZu.

Nejprve jsem kontaktoval svého operátora O2, protože jsem od prvopočátku a po čase vždy znovu zakázal, aby mé číslo bylo komukoliv předáno. O2 tvrdí, že mám pravdu a nikomu prý mé číslo nedali.

Volal jsem na ČEZ. Bohužel lze se dovolat pouze na operátora, nikoliv na nějakého odpovědného pracovníka. Operátorka tvrdila, že v jejich databázi nejsem a mám se každého volajícího zeptat na jméno, atd., atd.

Své telefonní číslo jsem nikomu nedal, protože slouží k bezpečnostním účelům.

Jak se tedy řada lidí dostala k tajnému číslu, všichni se zaštiťují ČEZem a ten s tím nechce nic mít?

Jak lze učinit přítrž těmto obtěžujícím zvoněním?

Zb. Čurda

Pokuta firmě O2 za únik informací.
Pokuta firmě ČEZ za porušení ochrany osobních údajů.

29.4.2014 15:00, před 11 lety

V tomto případě doporučujeme písemně společnost vyzvat k odstranění osobních údajů ze své databáze. V případě, že by tento požadavek nebyl splněn, má kupující nárok na podání podnětu Úřadu pro ochranu osobních údajů pro porušení § 21 zákona o ochraně osobních údajů.

13.8.2014 14:12, před 10 lety

Společnost ČEZ, a. s. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.

13.8.2014 14:12, před 10 lety

Zbyněk Čurda