obracím se na Vás jelikož už jsem trošku zoufalá. Po sálodlouhých komplikacích mi byla postel doručena a to rozbitá (proražené dno) dne 1.12.2018. Postel jsem logicky nepřevzala. Nyní mi postel po dlouhých dohadách mezi dopravci a opravářem mi snad postel přivezou dne 14.12.2018 . Opravdu bych byla moc vděčná kdyby postel přijela opravená jelikož máme malý byt. Toto jednání už mě opravdu vysiluje. Podali jsme i podnět na ČOI.
Nechci už nic řešit jen dostat to co jsem zaplatila a v pořádku spolu s finanční kompenzací.
Děkuji
Monika Puhová
postel atyp
Finanční kompenzace
Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, může spotřebitel věc reklamovat. Prodávající je podle § 19 zákona o ochraně spotřebitele povinen reklamaci včetně odstranění vady vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne jejího uplatnění, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Spotřebitel tak má následně právo od smlouvy odstoupit, požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo stále trvat na odstranění vady.
Nevyřízením uplatněné reklamace ve lhůtě 30 dní ode dne uplatnění, pokud nebyla prokazatelně sjednána mezi stranami lhůta delší, se dopouští společnost přestupku. Spotřebitel má v takovém případě možnost podat podnět České obchodní inspekci k provedení kontroly.