Dobrý večer dne 3.12. 2018 mi byl udajne byt doručen balik firmou PPl zjistila jsem to dle sledovani na jejich strankach jelikoz jsem nebyla doma a balik mi byl udajne dorucen tak jsem ihned kontaktovala zakaznickou linku jesli mohu dostat kontakt na ridice abych se zeptala kam mi balik forucil tak mi oznamil ze to byl druhy řidic brigadnik a ze balik v hodnote 1863 kc udajne pohodil nekde v panelaku podpis sfalšoval ze jsem balik prevzala ale balik mi zadny do dnešniho dne nebyl dorucen Berankova
Balik placeno predem
Bud dorucit balik nebo uhradit vzniklou škodu a prošetřit podvod podpisu
Pokud by při obstarávání přepravy věci vznikla na zásilce škoda, nahradí ji zasílatel, neprokáže-li, že škodu nemohl odvrátit. Reklamaci, resp. uplatnění nároku na náhradu škody, uplatňuje u zasílatele příkazce, tedy odesílatel zboží. Bylo by proto třeba, aby reklamaci uplatnil příkazce a trval na jejím řádném vyřízení. Reklamaci je třeba uplatnit písemně podle obchodních podmínek společnosti.
Podle ujednání v zasílatelské smlouvě má zasílatel vůči příkazci odpovědnost zejména za včasné a řádné obstarání přepravy. Dopravce odpovídá za jednání řidiče pověřeného provedením přepravy spočívající v neprovedení avizovaného doručení zboží, jehož se dopustil během přepravy.