u firmy TRUSTCARS, s.r.o.(pana L. G.), jsem zakoupila osobní vozidlo.
V 6 měsíční lhůtě jsem odstoupila písemnou formou(doporučeně) od kupní smlouvy z důvodu, častých závad, opakovaných oprav s ohledem na vady vážné a skryté(viz. příloha).
Pan Gašpárek reagoval na odstopení od kupní smlouvy, pouze vulgárně písemnou formou přes aplikaci Messenger.
Do dnešní doby nehodlá akceptovat mnou podané oficiální písemné odstoupení od kupní smlouvy.
Nesouhlasím s dalšími opravami z důvodu vysokých nákladů, které převyšují hudnotu vozidla. Trvám na odstoupení od kupní smlouvy z uvedených důvodu!(viz příloha)
panu Gašpárkovi jsem dnes oznámila, že jsem celou záležitost předala advokátnímu zástupci, ČOI a společnosti dTest.
Automobil nevyužíváme z důvodu technického stavu vozidla.
Automobil a technický stav hodlám předat k:
1. znaleckém revizním posudku
2. kontrolní STK
3. Případně hájit své práva soudní cestou
Děkuji za spolupráci
Patrícia Szabová
Osobní automobil: Chevrolet Matiz, KL14M11CD5C075338, 37.5kW, 796cm3(r.v.2005)
Trvání na odstoupení od kupní smlouvy!
Navrácení vozidla prodejci!
Obdržení zpět finanční částky za koupi vozidla!
Pokud se vada projeví v průběhu šesti měsíců od převzetí věci, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná již při převzetí. Společnost by měla prokázat, pokud reklamaci zamítá, že se nejedná o vadu, za kterou odpovídá. Vzhledem k síle výše uvedené zákonné domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li reklamace vyřízena řádně a včas, jde o podstatné porušení smlouvy, které zakládá právo na odstoupení od smlouvy. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.
Doporučujeme vyzvat autobazar k podání odůvodnění, proč reklamaci neuznal. Bude-li autobazar argumentovat, že spotřebitel před koupí o vadě věděl, musí spotřebitel na základě smlouvy prokázat, že ve smlouvě uvedená vada zmíněna není a že prodejce neprokázal, že spotřebitel o vadě věděl. Bude-li argumentovat tím, že vada vznikla běžným opotřebením, pak lze požadovat prokázání této skutečnosti. Pokud má autobazar takové vyjádření ze servisu, může spotřebitel toto vyjádření servisu rozporovat vyjádřením znalce. Jak k vadě došlo by v případě sporu musel prokázat soudní znalec, je vhodné uschovávat si maximum podkladů pro případné dokazování předchozího stavu vozidla. Jejich seznam je k dohledání na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel také právo na proplacení nákladů, které musel v souvislosti s uplatněním reklamace vynaložit (tedy včetně proplacení znaleckého posudku).
Pokud bude trvat autobazar na zamítnutí reklamace, doporučujeme obrátit se na advokáta, který by mohl uzavřenou smlouvu prostudovat a zaslat autobazaru výzvu, v níž bude rozporovat vyřízení reklamace. Seznam advokátů je dostupný na stránkách www.dtest.cz/advokati.