Dobrý den, koupily sme u vás s přítelem telefon na třetinky poslaly sme 8000 a objednavku stornovaly volaly sme do alzy kde nás pán ujistil že mi peníze budou ještě ten den připsané na úctě.. 3dny čekáme a nic.. po opětovném volání nám řekly další 3 dny a stále nic nedoporučuji si od Alzy nic brát.. na peníze oni spěchají ale vracet už ne...
vrácení peněz okamžitě.p
Odstoupil-li spotřebitel od kupní smlouvy, společnost je povinná vrátit mu zaplacené peněžní prostředky včetně nákladů na dodání nejpozději do 14 dnů od odstoupení. Odstoupí-li spotřebitel od kupní smlouvy, podnikatel není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky spotřebiteli dříve, než mu spotřebitel zboží předá nebo prokáže, že zboží podnikateli odeslal. Nesplněním této povinnosti ve stanovené lhůtě se společnost ocitá v prodlení a spotřebitel může požadovat i úroky z prodlení ve výši dle nařízení vlády č. 351/2013 Sb. Spotřebiteli doporučujeme, aby si doklady prokazující odstoupení uschoval.
Pokud bude podnikatel v prodlení, doporučujeme spotřebiteli, aby mu zaslal tzv. předžalobní výzvu dle ustanovení § 142a občanského soudního řádu a vyzval ho k plnění ve lhůtě, která nesmí být kratší než 7 dnů před případným podáním žaloby k soudu.