7.12.2013 jsem na předváděcí akci zakoupila nekvalitní zboží zn. Ambassador, okamžitě jsem firmě zasla odstoupení od KS se žádostí o vrácení peněz. Obeslala jsem veškeré dostupné adresy, korespondence se mě vrátila.Po delším hledání jsem našla e-mailový kontakt na spolupracující společnost New trendy products s.r.o pana Michala Nováka roz. Slípka, který semnou vyjednával a přislíbil splátkovým kalendářem peníze vráti. Smlouvu o spl. kalendáři se mě opět nepodařilo zpět doručit. Dnes jsem již měla mít dvě splátky vyplacené, ale již semnou vůbec nikdo nekomunikuje na e-maily nereaguje. Podali jsme také stížnost na neoprávněné podnikání spol na živnostenský úřad pro Prahu 1. Ani od živnostenského úřadu mě žádná zpráva nepřišla. Nevím co dělat. Zaslaná korespondence je právně doručená a zbývá zaslat předžalobní výzvu prostřednictvím čes. pošty, neboť na e-mailovou také nereagují. Nělo by být vše připravveno pro žalobu, ale nevím zda to bude mít smysl, zda je bude vůbec někdo hledat.
Neoprávněný prodej zboží, nekvalitní, předražené zboží značky Ambassador profiline
Nalést firmu a vymoci uplatnění zákona odstoupení od KS a vrácení peněz
Jedná se o soukromoprávní spor. Jestliže společnost nevrátila peníze dobrovolně, je možné domáhat se nároku žalobou. V takovém případě je nejprve nutné zaslat předžalobní výzvu (nejlépe s dodejkou). Jestliže soud nárok přizná, může nastat problém s jeho faktickou vymahatelností, která by se po vydání rozhodnutí realizovala výkonem rozhodnutí, pokud by povinný subjekt neplnil dobrovolně.
Služba VašeStížnosti.cz eviduje na společnost Endemos distribution, s.r.o., již 100 stížností. Společnost byla o podaných stížnostech i jejich počtu informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.