BILLA, spol. s r. o.

#29173Dva krat naúčtovaný poplatek pri platbe kartou

1 měsíc 10 dnů 20 hodin

24.12.2018, před 6 lety

Peter Župa

Pri plateni kartou nastal na polkladni nejaky problem, tak po restarte pokladne som to musel zopakovat este raz, ale doma po kontrole uctu som zistil, ze mi bola stiahnuta platba dvakrat behom dvoch minut za jeden nakup, takze nakup mi bol stiahnuty uz pri prvej platbe aj pri druhej opakovanej platbe

pozadujem vratenie sumi, ktora mi bola neopravnene zauctovana

27.12.2018 21:09, před 6 lety

Ten, kdo se na úkor jiného bez právního důvodu obohatí, musí ochuzenému vydat, oč se obohatil. Pokud tedy spotřebitel zaplatil za jeden nákup dvakrát, jedná se o bezdůvodné obohacení na straně společnosti a ta ho musí vydat tomu, na jehož úkor bylo získáno.

Společnost doporučujeme vyzvat k vrácení částky písemně nebo na pobočce s tím, že je nutné si nechat žádost potvrdit. Vhodné je také doložit doklad o koupi, aby si společnost mohla dohledat potřebné údaje v systému.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Pokud společnost neposkytne České obchodní inspekci součinnost, má tento úřad možnost udělit společnosti pokutu za přestupek. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz

28.1.2019 13:28, před 6 lety

Spotřebitel nám sdělil, že došlo k vrácení peněz a že komunikaci se společností hodnotí kladně. Stížnost proto uzavíráme.

4.2.2019 15:09, před 6 lety

Peter Župa