Vážení, obracím se na Vás s problemem. Dne 25.12.2018 jsem se zaregistroval na seznamce be2.cz a rovnou zakoupil VIP učet. Nasledně jsem si přečetl recenze a zjistil,ze se jedná o podvod. Dnes jsem jim e-mailem zaslal odstoupení od smlouvy dle jejich všeobecných obchodních podminek s tím,že jsem i požádal o zrušení účtu na jejich stránkách a zaslal jsem jim nesouhlas s poskytováním mých údajů třetím osobam,ale mám obavu,aby mi dále nestrhavali peníze, případně aby mi nechodily dopisy vyděračské,pripadne exekucni. Můžete mi prosím poradit jak případně dál postupovat,pokud se mi neozvou do 5 dnů,jak deklarují? Děkuju za každou pomoc.
Zdeněk Hloupý
Seznamka Be2.cz
Zrušení premiového členství a deaktivace celého účtu na dané seznamce. Včetně os.údajů
Spotřebitel může odstoupit od smlouvy o poskytování služeb, pokud ještě nedošlo k jejich splnění. Započala-li společnost s plněním služeb na základě výslovné žádosti spotřebitele před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy, uhradí spotřebitel společnosti pouze poměrnou část sjednané ceny za plnění poskytnuté do okamžiku odstoupení. Je-li sjednaná cena nepřiměřeně vysoká, uhradí spotřebitel společnosti poměrnou část ceny odpovídající tržní hodnotě poskytovaného plnění.
Pokud spotřebitel odstoupení od smlouvy ve stanovené 14 denní lhůtě zaslal prokazatelnou formou například prostřednictvím společností uváděné emailové adresy: zakaznickyservis@be2.cz či faxu, popřípadě se pokoušel zaslat, ale z důvodů na straně podnikatele mu to nebylo umožněno, stačí přeposlat společnosti znovu tento email, popřípadě fax, a tím prokázat snahu o včasné a řádné odstoupení od smlouvy v souladu s všeobecnými obchodními podmínkami společnosti. Zkracuje-li společnost spotřebitele na jeho právech, k takovému jednání se nepřihlíží a jde to k tíži společnosti. V souvislosti s výše uvedeným doporučujeme spotřebiteli, aby si uchoval všechny dokumenty, které prokazují, že od smlouvy odstoupil.
Jelikož se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt se sídlem v Evropské unii, má spotřebitel možnost obrátit se na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska. Evropské spotřebitelské centrum rovněž k problematice zpracovalo přehlednou příručku, kterou je možné nalézt zde: https://evropskyspotrebitel.cz/novinky/citite-se-podvedeni-seznamkou/.
prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese michal.hlavacek@be2.com.
děkujeme Vám.