High-Powered COMPANY s.r.o.

#29371Podvodný obchod a dodané zboží je falzifikát

29 dnů 14 hodin

02.01.2019, před 6 lety

JIŘÍ HRDLIČKA

Zakoupil jsem Versace BRIGHT CRYSTAL ABSOLU EDP dámská 90 ml po rozbalení absolutně nevoní. Po prohlídce flakonu je vidět několik nesrovnalostí a tím jsem usoudil, že se jedná o falzifikát. Proto jsem vše zabalil a poslal na uvedenou adresu s odstoupením od kupní smlouvy. Zásilka nebyla předána a leží někde na DEPU. Proto se obrátím na celní správu, ČOI a případně na policii. Jen tedy nevím zda se člověk někdy dočká nějakého vrácení peněz. Měli by tyto lidi trestat až by z černali. Pokud bude někdo podávat nějakou hromadnou žalobu kontaktujete mě.

Versace BRIGHT CRYSTAL ABSOLU EDP dámská 90 ml

Chci vrátit peníze

2.1.2019 23:06, před 6 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitel požadovat nápravu v podobě opravy věci nebo dodání nové věci. Není-li to možné, může odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu.

Byl-li však zaslán padělek, jedná se o podstatné porušení kupní smlouvy a spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit podle § 2002 občanského zákoníku. Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a strany si mají povinnost vrátit poskytnutá plnění. Spotřebitelovi tedy odstoupením od smlouvy vzniká nárok na vrácení zaplacené částky.

Ochranu práv duševního vlastnictví má jako dozorový orgán na starosti úřad Celní správy. Na tento úřad je možné se obracet s konkrétními podněty, pokud se setká spotřebitel s prodejem padělaného zboží či jeho nabídkou, a to prostřednictvím jejich internetových stránek zde: https://www.celnisprava.cz/cz/o-nas/kontakty/Stranky/internetova-kriminalita.aspx

1.2.2019 11:50, před 6 lety