Přeji dobrý den,
Dnes mi měl být doručen prostřednictvím Vaší firmy balíček číslo 40793854671. O tom jsem byl informován prostřednictvím SMS. Bylo mi divné, že v SMS informace zněla doručení mezi 15 až 17 hodinou i když jsem včera změnil dodání na parcelshop. Nejdříve jsem se snažil kontaktovat na uvedené tel. číslo řidič to nezvedal a to i přes mnoho opětovných opakovaných volání. Proto jsem zvolil variantu kontaktovat ifo linku. Na info lince jsem popsal situaci, paní s kterou jsem mluvil byla ochotná a snažila se spojit s řidičem a přesměrovat balík na parcelshop. Paní mi po chvilce oznámila , že se z řidičem také nemůže spojit, ale bude se snažit a dá mi vědět. Asi do hodiny mi zavolala zpět s informcí, že řidič byl kontaktován a balík mi dnes doručí na zvolený parcelshop. K mému údivu jsem po kontrole kde se nachází mně doručovaný balíček ve vašem systému byla poslední informace
4.1.2019 19:15 Zásilka nebyla doručena z důvodu nezastižení adresáta - nemožnost zanechat oznámení
Balíček byl pro mne dosti důležitý
Proto musím konstatovat, že Vaší firmě pracují lidé, kteří by tam pracovat neměli, lidé kteří lžou a vůbec se divím že ještě někdo posílá balíky prostřednictvím Vaší firmy. Konstatuji toto, proto, že již to je po třetí, co mám zkušenost s doručením balíku prostřednictvím Vaší firmy. Travní sekačka putovala týden i přes to, že mne řidič telefonicky i SMS informoval o doručení, a přes tuto informaci mi sekačka byla doručena po třech dnech.
číslo balíku 40793854671
okamžité doručení na adresu nebo zvolený parcelshop dne 5.1. 2019
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.