Dobrý den, dneska jsem byla v tescu a stala se mi taková dost nepříjemná situace. Která se mi nezralá adekvatni. Byla jsem v části s oblečením kde jsem narazila na svetr poslední 38. Vzala do kabinky na vyzkoušení, ale měl diru, tak jsem to neřešila, vzala 2 jiný a jedny boty a šla dal. Vybrala jsem si ještě 3 prstynky a šla pro jídlo. Nakonec jsem dělala větší nákup než jsem měla peněz, takže jsem ty prstýnky položila ke kořeni a šla dal. Zaplatila jsem 2000 za nákup a když jsem zaplatila tak za mnou běžela ochranka jestli půjdu snimi. Nechápala jsem co se děje, ale radši šla. Zavedli mě do malé místnosti úplně prázdné a ze jsem prej odstrihla čip tomu svetru a pak polozila nikam ty prstynky. Tak jsem jim vysvetlovala ze jsem tu udělala nákup za 2 000 a ze ten svetr bych si vzala ale měl díru a ty prstýnky jsem pak si rozmyslela... o oni mi furt říkali ze to vysvětlím policii. Jeden z těch panu byl tmavě pleti a opravdu mi to nebylo příjemné !!!! Nakonec mě oni prohledali kapsy kabelku a řekli ze mužů jít. Chápu ze jsem ty prstýnky mohla vrátit kam patří v tom jediném jsem možná udělala chybu, ale nepřijde mi adekvatni mě kvůli tomu obvinovat z krádeže !!!!!! Chtěla bych prosím vysvětlení zda je toto normální a opravdu mají na toto pravo. Byla jsem vystresovana, plakala a ještě se klepu. Hezky den
Jen chci vědět zda je toto normální řešení
Ochranka může v případě podezření z krádeže zadržet podezřelé osoby. Bez jejich svolení jim nemůže prohledávat osobní věci ani jim kontrolovat osobní doklady. K tomu má pravomoc až případně přivolaná policie.
Pokud člen ochranky překročil svou pravomoc, je na místě podat trestní oznámení Policii ČR.