Allegro Retail a.s.

#29599Klamné informace u zboží Amica VT 862 AL o účtování dopravného

1 měsíc 16 dnů

09.01.2019, před 6 lety

Marta Ernstová

Zaujala mne nabídka lednice Amica VT 862 AL (v modré barvě). V detailu výrobku prodejce avizuje "Výprodej" a "Doprava zdarma". Při sestavení objednávky je však doprava účtována podle platného ceníku - tj. min 199 Kč. Nejsem schopna zjistit, za jaké okolnosti platí avizovaná doprava zdarma a nejsem schopna vytvořit objednávku s dopravou zdarma.
Mám k dispozici printscreeny obrazovky detailu nabídky i objednávky.
Psala jsem dotaz prodejci prostřednictvím jeho kontaktního formuláře, ale nemám žádné potvrzení o tom, že formulář byl prodejci korektně odeslán a zatím jsem bez odezvy. Vzhledem k tomu, že jde o časově omezenou nabídku (do 15.1.2019 nebo do vyprodání zásob), zveřejňuji stížnost i zde.

Vytvoření objednávky daného zboží s výprodejní cenou a avizovanou dopravou zdarma.

24.1.2019 13:46, před 6 lety

Pokud prodávající nabízí spolu s nabídkou zboží dopravu zdarma, jedná se o součást nabídky a v případě uzavření smlouvy má prodávající povinnost svému závazku dostát (tedy dopravu zdarma poskytnout). Pokud by u nabídky zboží byla uváděna nepravdivá informace (záměrně i opomenutím) mohlo by docházet ke klamání spotřebitele.

Klamavou obchodní praktiku definuje § 5 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Takovou praktikou je jednání podnikatele vůči spotřebiteli, které je v rozporu s požadavky odborné péče a je způsobilé podstatně ovlivnit jeho rozhodování tak, že může učinit obchodní rozhodnutí, které by jinak neučinil.

Zjištění porušení zákazu klamavé obchodní praktiky může být sankcionováno ze strany České obchodní inspekce, které může spotřebitelka podat podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

25.2.2019 14:11, před 6 lety