Dual Sport Pro s.r.o.

#29632Neuznaná reklamace při rozpadající se podešve do 3 měsíců od koupě obuvi

30 dnů 3 hodiny

10.01.2019, před 6 lety

Eva Kubinská

Dne 17.6. 2018 jsem koupila synovi v D-SPORT v Č.Těšíně sportovní tenisky zn. Puma, cena 1.399,-Kč. Již v polovině září mi syn ukázal, že v teniskách se nedá chodit - roztrhaná látka uvnitř a prošlapnutá podešev. Reklamace 2.10. - byla zamítnuta, že odpovídá běžnému opotřebení. Podaná námitka. Přišla odpověď, že mám znovu reklamovat. Nová reklamace. Před vánocemi jsme si vyzvedla odpověď vč. posudku soudního znalce, že se nejedná o výrobní vadu a výrobek odpovídá běžnému opotřebení (po 3 měsících užívání!!!). Nesouhlasím s tímto a zajímalo by mne, zda znalec vůbec obuv viděl. Protože jsem se chtěla obrátit na svého soudního znalce, hledala jsem v registru justice, ale Ing. Klimeš je jediný v ČR se specializaci na posuzování obuvi. Protože jsem projela recenze D-sportu, nejsem sama. Obchod všechny reklamace zamítá.
Protože jsem při nošení krabice tam a zpět ztratila někde účet, tak účet nemám. Ale vím den, přibližný čas, mám originální krabici a paní prodavačka ve svém počítači opravdu účet našla, ale nechtěla mi vytisknout kopii. Svědky mám - syna, přítele, dceru, které jsem tam ve stejný den také kupovala sportovní obuv. Jak mám postupovat dále?

sportovní obuv PUMA, art. 190039-02

Vrácení peněz nebo výměna obuvi, ale za jinou značku, pokud tato nevydrží ani 3 měsíce - upozorňuji, že syn nemá jen tyto jedny boty, takže nadměrné užívání nepřichází v úvahu.

10.1.2019 10:16, před 6 lety

Bylo-li rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitelka se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitelka právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože její reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitelka právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou ani po vypracování znaleckého posudku ve prospěch spotřebitelky, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

9.2.2019 12:19, před 6 lety