Foglik s.r.o.

#2966Zaplacené a nedodané zboží

1 měsíc 10 dnů 23 hodin

22.04.2014, před 11 lety

Jan Jurik

Dne 24.2.2014 a 3.3.214 jsem učinil objednávku z internetového obchodu www.evelinecosmetics.cz na kosmetiku, která byla určena k dalšímu prodeji na našem internetovém obchodě. Obě objednávky byli uhrazeny předem na účet evelinecosmetics. Vzhledem ke skutečnosti, že firma Foglik s.r.o. mě do dnes nevyrozuměla o důvodu nedodání zaplaceného zboží a nepřijímá telefonní hovory ani nereaguje na emaily a nevrátila mé platby, jsem 21.04.2014 učinil úřední záznam o podání vysvětlení z důvodu odhalení trestného činu nebo přestupku ve věci Nedodržení plnění dané smlouvou a bezdůvodného obohacení, na Policii ČR Kladno.

Eveline Cosmetics, objednávky 135101, 135048

Požaduji navrácení celkové peněžní částky za výše uvedené objednávky a podání vysvětlení proč firma Foglik s.r.o. nedodržela plnění dané smlouvou a dodnes nevrátila peněžní částky.

23.4.2014 09:08, před 11 lety

Pokud došlo k uzavření smlouvy, kde měla jedna strana povinnost uhradit kupní cenu a druhá měla povinnost dodat zboží a zboží nebylo dodáno ani po výzvě k dodatečnému plnění, má kupující právo od smlouvy odstoupit dle § 1977 občanského zákoníku a žádat vrácení kupní ceny.
Zároveň, jak již spotřebitel učinil, doporučujeme případně i dalším poškozeným podat trestní oznámení.

23.4.2014 09:13, před 11 lety

Spotřebitel ještě doplnil, že na účet společnosti bylo omylem zasláno více plateb. Na jejich vrácení má zákazník nárok, protože nyní jsou pro prodejce bezdůvodným obohacením.

2.6.2014 20:14, před 11 lety

Bohužel společnost na výzvy k reakci na podané stížnosti nereagovala. Vzhledem k tomu, že pro možnost řešení sporu prostřednictvím mimosoudního řešení sporů je třeba spolupráce obou smluvních stran, bude stížnost uzavřena.
Zároveň dle nám dostupných informací se společnost s žádným zákazníkem dosud nevyrovnala. Vzhledem k počtu a obsahu stížností doporučujeme podat trestní oznámení, přičemž od jednoho spotřebitele již máme spisovou značku trestního oznámení na společnost - KRPA-168343-2/PŘ-2014-001412.
Pokud se tak již nestalo, doporučujeme se k tomuto trestnímu oznámení co nejdříve připojit.