V roce 2012 jsem půjčil známému peníze,104 000 Kč,s příslibem vrácení do 2 měsíců.Jelikož se tak nestalo,i přes to,že jsem ho několikrát vyzval písemně, obrátil jsem se na uvedenou firmu se žádostí o vymožení,event.odkoupení dluhu.Byl jsem jednatelem společnosti,p.Mgr.Hrnečkem ujištěn,že v případě,že se nepodaří dluh vymoci, tento za určitoučástku vykoupí.Požádali mě o složení manipulačního poplatku 10 000 Kč a začali konat.Zřejmě nedostatečně,neviděl jsem ani korunu, navíc mě neinformovali,jak celá kauza probíhá,a musel jsem se složitě dovolávat,mají jenom jednu pevnou linku do recepce,zde se mě snažili přepojit na vesměs
nepřítomného pracovníka.Po delší době, když se nic nedělo, mě bylo nabídnuto ukončení smlouvy,což jsem přijal,ale stím,že manipulační poplatek 10000Kč mi nevrátí.Takže jsem přišel o další peníze.O odkupu se odmítli bavit, chtěl jsem jen 50% dlužné částky
na internetu nbabízejí "účinné vymáhání dluhů" aevent.odkup,o platbě předem ani slovo
Vrácení manipulačního poplatku,event. obnovení smlouvy a odkup dluhu
V tomto případě záleží na obsahu uzavřené smlouvy. Předpokládáme, že se bude jednat o smlouvu příkazního typu. Charakteristickým znakem těchto smluv je výkon určité činnosti spočívající v obstarání záležitosti bez zaručeného výsledku. Taková činnost je vykonávána ve prospěch příkazce a na jeho riziko. Příkazce je povinen zaplatit odměnu, i když výsledek nenastal, ledaže byl nezdar způsoben tím, že společnost porušila své povinnosti. Hotové výdaje a účelně vynaložené náklady se hradí, i když se výsledek nedostaví. V takovém případě by ale mělo dojít k jejich vyúčtování dle skutečně odvedené činnosti. Společnost měla postupovat podle svých schopností, přičemž měla využít každého prostředku, kterého vyžadovala povaha obstarávané záležitosti.
Společnost Dynamic Solvent s.r.o. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení. Před podáním žaloby doporučujeme konzultaci s advokátem a také právní zastoupení v průběhu sporu. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.