Dnes jsem obdržel od výše uvedené společnosti fakturu na žárovky, které jsem si neobjednal, ani jsem je neobdržel. Faktura je na celkovou cenu 1815 Kč. Není uvedeno kdo fakturu vystavil, ani datum objednávky. Dle mého názoru se opět jedná o "šmejdy", kteří by chtěli lidi oškubat. Samozřejmě nezaplatím nic i kdyby se chtěli soudit.
Fakturované věci: 1xbalení 3ks - 1xPhilips LED (60W) E27 a 2xPhilips LED (25W) E14FR
Snažil jsem se dovolat na uvedenou firmu č.tel. 800 220 044, které jsem našel na internetu. Na faktuře není žádné spojení uvedeno. Pokud bude potřeba jsem ochoten poslat sken uvedené faktury.
Byl bych rád, kdyby se problém vyřešil odvoláním faktury a omluvy ze strany MOB.
Spotřebitel je povinen uhradit pouze cenu za zboží, které si od společnosti prokazatelně objednal. Záleží tedy na tom, zda objednávka byla učiněna. Pokud by tomu tak nebylo, jednalo by se o neobjednané plnění. V takovém případě nemusí spotřebitel společnosti na své náklady nic vracet, ani ji o tom vyrozumět. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že smlouva byla se spotřebitelem ohledně konkrétního produktu uzavřena a tento produkt byl ze strany společnosti spotřebitelovi opravdu zaslán.
Nebude-li možné se společností BLUE OCEAN Management s.r.o. vyřešit spor smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.