Dne 13.3.2013 jsem v e-shopu Hudla sro,E shop Andrea Hudcová objednal na základě nabídky displey LCD 10",ASUS EEE 1000H.Objednávka byla potvrzena pod č. 8447. Zboží na dobírku jsem převzal ihned po oznámení na poště 23.3.2013.Rozhodl jsem se využít zákonné možnosti vrátit zboží a odstoupit od smlouvy do 14. dnů od převzetí zásilky.Zboží a přípis o odstoupení jsem odeslal firmě formou doporučené zásilky s dodejkou 25. 3. 2013 Firma(jmenovitě p. Lukáš Hudec) cenný balík (displey)i doporučené psaní převzal 27.3.2013-potvrzeno na dodejce.Pro úplnost uvádím, že v zásilce nebyly přiložené žádné písemné podklady a displey jevil známky opotřebení a poškození.Pan Hudec reagoval pouze formou mejlu stručně"nesouhlasím, zamítám" a podobně.Po uplynutí lhůty vrácení dlužné částky 2330 Kč na náš účet jsme dne 9.5.2013 písemně marně vyzývali firmu k plnění své povinnosti.
Protože prodejce k odstoupení od smlouvy a vrácení dlužné částky za vrácené zboží zůstává nečinný a vzhledem k tomu, že celková dlužná částka 2330,-Kč je nízká pro případné řešení soudní cestou, obracím se na vás o pomoc, případně o radu, jak tuto situaci řešit.
Displey LCD 10", ASUS EEE 1000H pro počítač
Od května 2013 prodejce nereaguje a dlužná částka 2330,-Kč je pro řešení soudní cestou neadekvátní.
V tomto případě, pokud bylo odstoupeno dle § 53 odst. 7 občanského zákoníku v zákonem dané lhůtě, má spotřebitel právo na vrácení uhrazených finančních částek do 30 dnů od odstoupení. Ve stížnosti není uvedený důvod pro který zamítal obchodník odstoupení. Pokud zamítal bez uvedení právního důvodu, bylo jeho jednání v rozporu se zákonem.
Společnost Hudla s. r. o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.