Aqua Activity s.r.o.

#2984Nevyřízené odstoupení od kupní smluvy

11 měsíců 6 dnů 14 hodin

23.04.2014, před 11 lety

Jaroslav Brichcín

Dne 10/12 2014 jsem na prodejní akci v hotelu Marttel v Kar.Varech neuváženě zakoupil pro mne zcela nepotřebné zboží předražené zboží. Ihned jsem zaslal na shora uvedené adresy odstoupení od smlouvy a zboží jsem nezasílal - firma-p.Novák přislíbil, že pro zboží zajíždějí. Postupně jsme se domlouvali na několika termínech, ty nikdy nebyly dodrženy. V lednu se začali vymlouvat na insolvenci, mám štěstí, že mám aspoň zboží,atd. Firmu jsem v Insolvenčním rejstříku nenašel, takže se obrátil na policii v K.V. o přešetření. Firma existuje stále, šetření bylo odloženo. Poslední přísli byl do konce února - nyní je kontaktní číslo zcela nedostupné.
Nyní je firma zcela nedostupná. Je mi 75 let, doplatil jsem na moji naivitu a důvěřivost a nátlaku prodejců podlehl. Vždy jsem jednal se všemi slušně /p.Novák,Doležal,Janeček,Vanoušek, atd./
Zaslal jsem zdvořilý dopis i jednateli p. Fuxovi.
Veškeré doklady - povrzení pošty o doporučených dopisech/nevrátily se/, vyjádření Policie v KV, poznámky o telefonátech, atd mám.

vysavač Arnica Bora, el.pila a kufřík nářadí

Zboží v originálních obalech tak jak jsem je dostal je stále připraveno k vrácení oproti zaplacené částce 20.000,00Kč

9.6.2014 11:15, před 11 lety

Doručením odstoupení se kupní smlouva ruší od počátku. Protože smlouva byla uzavřena za účinnosti starého občanského zákoníku, tj. zák. č. 40/1964 Sb., odstoupení bylo nutné doručit prodávajícímu nejpozději 14. den od uzavření smlouvy. Doporučujeme si tento fakt na poště ověřit dle čísla zásilky. Po odstoupení mají strany povinnost vrátit si vzájemné plnění. Prodávající měl povinnost vrátit spotřebiteli zaplacené finanční prostředky nejpozději do 30 dnů od odstoupení. Pokud tak neučinil, je možné domáhat se vrácení peněz soudní cestou. Starý občanský zákoník nestanovil lhůtu pro vrácení zboží, obecně platilo bez zbytečného odkladu. Proto by v případném sporu bylo nutné prokázat, že se společnost zavázala zboží u spotřebitele vyzvednout. Pokud by se tak nestalo, měl by spotřebitel prokázat, že se zboží pokusil vrátit.

30.3.2015 10:25, před 10 lety

Společnost Aqua Activity s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.

Spotřebitel má nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.