Mému otci došla výzva k úhradě s datem 7.1. 2019:
fa 1522146 za zboží Goodshave Men (Str), dluh k dnešnímu dni(není uvedeno k jakému):149,- Kč na jistině, 3,37Kč z prodlení,59,- Kč na poplatcích a 360,- na dalších nákladech věřitele( Mylando AG),celkově: 571,37 Kč. Výzvu poslala společnost Alektum Group. Vyřizuje: Karina Marko, tel.: 270005555.
Tatínek má 82 let, špatně slyší, nepamatuje si, že by si něco objednával. Telefon má na dobíjecí kartu. V.A.Zlín
viz. popis stížnosti
Mám dojem, že firma Mylando i Alektum Group je jedno a totéž nebo úzce spolupracují. Stížností, jak čtu na netu, je mnoho, nechceme, aby nám "dluh" narůstal,proto zaplatíme a pošleme ukončení, bohužel nemám v ruce nějaký průvodní dopis ani nevím, jestli strojek tatínek převzal a kdy, tím nebude dodržena jakási výpovědní smlouva...Nechceme o tom mlčet, protože ty hyeny budou dál okrádat staré, důvěřivé lidi a jejich blízké.
Pokud společnost žádá zaplacení údajného dluhu, musí prokázat, že k tomu má právní důvod. Spotřebitelce doporučujeme, aby společnost vyzvala, aby jí doložila uzavření smlouvy, a aby dále prokázala, že zboží kupujícímu skutečně doručila. Pokud společnost zboží nedodala nebo pokud dokonce nebyla kupní smlouva uzavřena, není společnost oprávněna žádat zaplacení údajného dluhu.
Kupující by měl dále písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž odejme spotřebitel společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinna to respektovat.