Dne 6. března 2014 jsem na předváděcí akci v hotelu Černý orel v Telči uzavřela kupní smlouvu na předváděné zboží, za které jsem ve stejný den převodem z účtu uhradila kupní cenu v celkové výši 35 000 korun. Při podrobném prohlédnutí zboží jsem doma zjistila, že toto zboží nesplňuje deklarované vlastnosti a že je několikanásobně předražené ve srovnání se zbožím dostupném na trhu. Využila jsem proto ustanovení v kupní smlouvě odst. 5 - poučení kupujícího o jeho právech - a od smlouvy jsem v řádné lhůtě odstoupila, což jsem dala prodávajícímu na vědomí doporučeným dopisem.
Zboží jsem pečlivě zabalila a poštou odeslala zpět na adresu prodávajícího. Na telefonním čísle 721 683 651 mi operátorka potvrdila, že zboží převzali a moji věc předávají účtárně s tím, že mi peníze v termínu vrátí na můj bankovní účet. Vrácení jsem několikrát urgovala, ale po dvou týdnech byl daný telefon nedostupný. Do současné doby mi kupní částku nevrátili a vědomě mě tak uvedli v omyl.
koupě zboží na předváděcí akci
Získat vrácení peněz
V případě, že spotřebitel odstoupí od kupní smlouvy uzavřené na předváděcí akci, má právo, aby mu byly dle § 1832 občanského zákoníku vráceny všechny uhrazené finanční částky do 14 dnů od odstoupení od smlouvy.
Telefonní číslo hlásí účastníka jako nedostupného. Proto v tomto případě doporučujeme podat na policii nebo státním zastupitelství trestní oznámení pro trestný čin poškozování spotřebitele dle § 253 trestního zákoníku a trestný čin podvodu dle § 209 trestního zákoníku.
Společnost Luxborough Analytics s.r.o. se nám nepodařilo kontaktovat, a proto jsme se rozhodli stížnost uzavřít. Případný spor může být tedy řešen pouze v soudním řízení. Upozorňujeme však spotřebitele, že faktické vymáhání nároku může být obtížné.